Грип та ГРВІ: показники захворюваності серед населення знову підвищилися

24 Квітня 2019 12:05 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що протягом минулого тижня (15–21.04.2019 р.) на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) захворіло 129 тис. осіб, з яких 68,4% — діти віком до 17 років. Показники захворюваності становлять 335,1 на 100 тис. населення, що на 35,4% менше рівня визначеного епідемічного порогу в Україні. У жодному регіоні країни визначеного порогу не перевищено.

З початку епідемічного сезону зареєстровано 62 летальних випадки. З початку тижня 2 людини померло внаслідок захворювання на грип.

Досліджено 74 зразки матеріалів від пацієнтів з підозрою на грип, у 6 випадках визначено РНК вірусів грипу типу А.

Упродовж епідемічного сезону проти грипу вакциновано 161 539 людей. В Украї­ні спостерігається низьке географічне поширення та інтенсивність розповсюдження грипу та ГРВІ.

МОЗ України застерігає, що слід уникати небезпечних наслідків надмірного призначення ліків та бездоказових методів для лікування чи профілактики грипу та ГРВІ, що особливо стосується дітей. Такими методами є:

  • теплові процедури;
  • фітотерапія;
  • вітаміни;
  • інтерферони;
  • гомеопатичні препарати;
  • антибіотики для профілактики.

У Міністерстві наголошують, що найкращий спосіб знизити ризики захворіти на грип та уникнути серйозних ускладнень або навіть госпіталізації — щорічна планова вакцинація. Одне щеплення захищає протягом усього сезону грипу від найбільш розповсюд­жених і небезпечних штамів.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті