Скасовано фінансові повноваження в.о. ректора ОНМедУ Юрія Сухіна

10 Травня 2019 5:46 Поділитися

МОЗ України повідом­ляє, що апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу Міністерства, відповідно до якої Головне управління Державної казначейської служби України (далі – Голов­не управління) в Одеській обл. не буде зобов’язане більше здійснювати виплати за підписом Юрія Сухіна, в.о. ректора Одеського національного медичного університету (далі – ОНМедУ).

У Міністерстві відзначають, що раніше Одеський окружний адміністративний суд прийняв ухвалу за заявою Ю. Сухіна, яка зобов’язувала Головне управління здійснювати виплати зарплат та стипендій працівникам і студентам ОНМедУ за його підписом.

МОЗ України подало відповідну апеляційну скаргу, яка задоволена судом 25 квітня 2019 р. Як результат, скасовано ухвалу Одеського окружного адміністративного суду, а Головне управління більше не зобов’язане здійснювати грошові виплати за підписом Ю. Сухіна, оскільки він не має на це відповідних повноважень і такі діє є протиправними.

При цьому в Міністерстві наголошують, що це не означає, що виплати заробітної плати та стипендій у найближчий час відновиться. Адже ОНМедУ все ще захоплений прихильниками колишнього ректора Валерія Запорожана, які перешкоджають уповноваженим особам здійснювати управління закладом.

МОЗ України декілька разів отримувало проект кошторису з підписами осіб, які не мають повноважень підписувати фінансові документи. Тому проект кошторису не міг бути затверджений і повертався до університету.

Уповноважені особи, які мають право підпису таких документів, не можуть надіслати проект кошторису, бо їх спроби блокуються. Такі дії прихильників колишнього ректора призвели до затримки стипендій і заробітної плати уже протягом 5 міс.

Внаслідок необґрунтованих рішень суддів Окружного адміністративного суду м. Київ у МОЗ України заблоковані всі повноваження щодо адміністрування університету.

МОЗ України продовжує працювати над вирішенням ситуації, що склалася.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті