ЦГЗ: показник захворюваності на грип та ГРВІ знову зростає

15 Травня 2019 5:11 Поділитися

Центр громадського здоров’я МОЗ України (далі — ЦГЗ) повідомляє, що за звітний тиждень (06–12.05.2019 р.) на грип та ГРВІ захворіло 96 722 особи, 69,3% з яких — діти віком до 17 років. У порівнянні з минулим тижнем рівень захворюваності підвищився: серед дорослих — на 17,9% та серед дітей віком до 18 років — 23,1% відповідно.

Загалом показник захворюваності становив 251,2 на 100 тис. населення, що на 51,6% менше, ніж встановлений законодавством України епідемічний поріг.

Протягом звітного тижня не зареєстровано жодного летального випадку внаслідок захворювання на грип.

За підсумками лабораторного дослідження методом полімеразної ланцюгової реакції 36 зразків матеріалів у 8,3% отримано позитивні на грип результати; у циркуляції абсолютно домінують віруси грипу типу A.

З початку епідемічного сезону в Україні щеплення зробили 161 543 особи, а протягом звітного тижня не вакциновано жодної людини.

Епідемічні пороги не перевищено в жодному регіоні, активність грипу та ГРВІ спостерігається фонова, а географічне поширення — спорадичне (нерегулярне).

МОЗ України нагадує, що одне щеплення знижує ризик захворювання на грип та серйозних ускладнень під час епідемічного сезону.

За матеріалами phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті