Лікування гепатиту С: прекваліфікацію ВООЗ пройшов індійський препарат

21 Травня 2019 12:26 Поділитися

Центр громадського здоров’я України повідомляє про проходження прекваліфікації Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) даклатасвіру — препарату індійського виробництва, який застосовується в комбінації з софосбувіром. Ця схема лікування є пангенотипною, отже, підходить для лікування будь-якого генотипу вірусу гепатиту С. Курс лікування за схемою софосбувір/даклатасвір становить від 3 до 6 міс.

Таким чином, ВООЗ підтвердила, що препарат якісний, безпечний, має високу ефективність та рекомендований для державних закупівель. Рішення про прекваліфікацію опублікували на сайті ВООЗ 15 травня 2019 р. Другий препарат зі схеми — софосбувір — отримав прекваліфікацію ВООЗ ще у 2017 р.

Даклатасфір зареєстрований в Україні на початку 2019 р. Нині він закуповується державою і на початку квітня препарат відправлено в регіони. Також у регіони вже поставлено партію софосбувіру. Таким чином, схема лікування повністю скомбінована та наявна в регіонах.

В Україні вже є успішний досвід лікування гепатиту С за допомогою цих препаратів. У Миколаївській обл. в рамках проекту благодійного фонду «Лікарі без кордонів» нині вже проліковано 335 пацієнтів, серед яких майже у 98% лікування було успішним.

За матеріалами www.phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті