Зміни у фінансуванні спеціалізованої медичної допомоги: відбулися загальні збори НАМН України

21 Травня 2019 5:50 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що 21 травня 2019 р. відбулися загальні збори Національної академії медичних наук України (далі — НАМН України), у яких взяв участь заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

Під час свого виступу заступник міністра зазначив, що сьогодні створюється єдиний простір, де пацієнт у змозі вільно обрати заклад, у якому хоче лікуватися, а Національна служба здоров’я України (НСЗУ), зі свого боку, заплатить гроші тому з них, який надав відповідні послуги.

Тому і заклади НАМН України не повин­ні залишатися осторонь тих покращень, які відбуваються.

Для переходу на новий принцип фінансування заклади НАМН України повинні перейти на модель оплати послуг замість бюд­жетного утримання. Для цього потрібно реорганізуватися та укласти договори з НСЗУ.

П. Ковтонюк зауважив, що перехід на нову систему фінансування проходитиме поступово, як і для всіх закладів, що надають спеціалізовану медичну допомогу, а новий бюджет буде відокремлений від оплат за медичні послуги.

МОЗ України нагадує, що розпочало процес реорганізації відомчої медицини. У першу чергу будуть реорганізовані заклади, що належать МОЗ. Ними є Центр дитячої кардіології та кардіохірургії, Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит», Національний інститут раку та Інститут серця МОЗ України.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті