Атопічний дерматит: причини та рішення

Атопічний дерматит — хронічне шкірне захворювання, характерне як для дітей, так і для дорослих. За останні 30 років захворюваність на атопічний дерматит підвищилася у 2–3 рази (Камашева Г.Р., Надеева Р.А., Амиров Н.Б., 2016). Основними симптомами захворювання є висип, виражена сухість шкіри, свербіж. Вважається, що такі ендогенні фактори, як спадковість, атопія, гіперреактивність шкіри, є провідними чинниками, що зумовлюють розвиток атопічного дерматиту. Оскільки схильність до розвитку атопічного дерматиту є генетично обумовленою, повністю вилікувати це захворювання, на жаль, неможливо. Але сьогодні нам під силу суттєво поліпшити стан шкіри таких хворих.

Відомо, що крім генетичної обумовленості важлива роль у маніфестації захворювання належить факторам зовнішнього середовища, а саме: впливу сонця, вітру, води, рівня забрудненості зовнішнього середовища, а також харчовим та інгаляційним алергенам. Усі ці фактори можуть стати причиною погіршення стану шкіри при атопічному дерматиті. Тому з метою уникнення загострень захворювання дуже важливо приділяти належну увагу догляду за атопічною шкірою. Для цього широко застосовують засоби з емолентами — спеціальними нейтральними речовинами, які створюють захисну плівку на поверхні шкіри.

До емолентів належать натуральні жири, жирні спирти, ланолін, віск, ефіри та силікони. Потрібно розуміти, що догляд за допомогою таких засобів не забезпечує лікування, він захищає шкіру і мінімізує вплив на неї різних подразників, відповідно, продовжує період ремісії й підвищує якість життя хворого. Косметичні засоби з емолентами легко всмоктуються і розподіляються по шкірі. Завдяки таким речовинам уже після першого застосування шкіра стає м’якою і шовковистою.

Саме тому при атопічному дерматиті так важливо знайти засіб, який буде піклуватися про шкіру і боротися зі свербежем та сухістю. Причому це актуально як для малюків, так і для старшого покоління. Спеціально для догляду за сухою, дуже сухою, чутливою та схильною до атопії шкірою розроблено серію косметичних засобів HIRUDO DERM. Atopic Program, яка підходить для дорослих та дітей. HIRUDO DERM. Atopic Program розроблено за участю фармацевтів та дерматологів з урахуванням потреб саме атопічної шкіри. HIRUDO DERM. Atopic Program сприяє відновленню бар’єрної функції шкіри, швидко усуває сухість і дискомфорт, забезпечує інтенсивний догляд за сухою та схильною до атопії шкірою.

HIRUDO DERM. Atopic Program: сила природи та досконалість сучасних технологій

До складу продуктів серії Atopic Program входять такі активні компоненти, як кераміди, фітосквалан, омега-3 та омега-6 ненасичені жирні кислоти, сечовина, амінокислоти, масло каріте та оливи. Як відомо, атопічна шкіра стрімко втрачає вологу і характеризується сухістю, у свою чергу, кераміди беруть участь у створенні бар’єру, що дозволяє зберегти воду і запобігає проникненню патогенних мікроорганізмів і алергенів (Сидорович О.И., 2014).

Сквалан має пом’якшувальні властивості, легко проникає через шкіру і може застосовуватися як провідник для біологічно активних речовин (Калюжная Л.Д., 2005). Однією з характерних властивостей сечовини є висока здатність до абсорбції води з навколишнього середовища, завдяки чому вона зволожує роговий шар шкіри, а також сприяє проникненню активних агентів у шкіру (Калюжная Л.Д., 2005).

Омега-3 та омега-6 ненасичені жирні кислоти виявляють протизапальні властивості, знижують гіперреактивність імунної системи та здатні запобігати негативним реакціям з боку шкіри, які можуть спостерігатися внаслідок дії сонячного випромінювання (Black H.S., Rhodes L.E., 2006).

У свою чергу, доведено, що деякі амінокислоти здатні стимулювати регенераційні процеси у шкірі та таким чином сприяти її відновленню (Чалисова Н.И. и соавт., 2014).

Олія оливи та каріте (олія плодів дерева ши) здавна широко застосовуються в косметології як емоленти. Олія ши в порівнянні з іншими рослинними оліями переважно складається з олеїнової та стеаринової жирних кислот. Вона стимулює метаболізм клітин, має регенеруючі властивості й покращує капілярний кровообіг. Ефективно захищає шкіру від шкідливого впливу зовнішніх факторів, усуває лущення, пом’якшує, живить і зволожує.

Крім того, нещодавно проведені дослідження дозволили з’ясувати, що масло каріте має протизапальну активність (Белоусова Т.А., Каиль-Горячкина М.В., 2017).

Своїми цілющими властивостями оливкова олія завдячує ненасиченим жирним кислотам, рослинним білкам, мінералам, вітамінам A, B, C, D, E, F, K, амінокислотам, лецитину та ін. Завдяки цьому оливкова олія є прекрасним природним антиоксидантом та антисептиком (Мавров Г.И. и соавт., 2010).

Серія HIRUDO DERM. Atopic Program: ніжне піклування про атопічну шкіру

Для щоденного догляду розроблено два засоби: ніжна емульсія LIPO COMFORT та крем ATOPI EXPERT. Емульсія LIPO COMFORT поряд із керамідами, скваланом, омега-3 ненасиченими жирними кислотами містить також алантоїн та гіалурон. Вона покращує стан сухої шкіри, сприяє відновленню бар’єрної функції шкіри, захищає від наслідків впливу несприятливих зовнішніх факторів.

Крем ATOPI EXPERT розроблений за спеціальною рецептурою зі зволожувачами і маслами. Крім того, він містить пантенол, що особливо актуально влітку. Він покращує стан шкіри, інтенсивно зволожує і живить її, перешкоджає лущенню та відчуттю стягнутості, зменшує свербіж і подразнення, сприяє відновленню шкіри, повертає відчуття комфорту.

Засоби серії HIRUDO DERM. Atopic Program необхідно наносити на шкіру обличчя і тіла 1–2 рази на день, приділяючи особливу увагу проблемним ділянкам. А в разі виникнення дискомфорту доцільно використовувати насичений крем ATOPI INTENSIVE, який має виражені заспокійливі властивості, інтенсивно живить, пом’якшує та перешкоджає лущенню шкіри.

Серія продуктів HIRUDO DERM. Atopic Program: подбай про свою шкіру! 

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті