Громадська Рада при Держлікінспекції МОЗ просить розробити механізм вилучення з обігу ліків, що містять сибутрамін

18 Серпня 2010 10:13 Поділитися

Громадська Рада при Держлікінспекції МОЗ просить розробити механізм вилучення з обігу ліків, що містять сибутрамінГромадська рада при Державній інспекції з контролю якості лікарських засобів (далі — Держлікінспекція) МОЗ України направила листа А.В. Могильову, міністру внутрішніх справ України, З.М. Митнику, міністру охорони здоров’я, В.А. Тимошенку, голові Державного комітету з контролю за наркотиками, та М.Ю. Бродському, голові Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва.

Наводимо текст цього листа:

«Громадська рада при Державній інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ вважає за необхідне звернути Вашу увагу на ситуацію, яка склалася на фармацевтичному ринку України.

7?червня 2010?р. набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 31.05.2010?р. № 373 «Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів», згідно з якою був розширений перелік лікарських засобів, що вважаються на території України наркотичними або психотропними речовинами. Зокрема, список № 2 таблиці ІІ був доповнений позицією «сибутрамін», і відповідно до цього лікарські засоби, які містять діючу речовину сибутрамін, з 07.06.2010?р. стали психотропними речовинами, що унеможливило подальший господарський обіг таких психотропних речовин без отримання відповідної ліцензії.

Суб’єкти господарювання, які закуповували лікарські засоби, що містять діючу речовину сибутрамін, опинилися в ситуації, коли, не маючи ліцензії на право провадження діяльності з обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, вони мають в наявності такі ліки на своїх складах, що дає привід для заведення безпідставних кримінальних справ.

Нині суб’єкти господарювання, які займаються роздрібною торгівлею лікарськими засобами, надсилають численні запити щодо можливості повернення згаданих препаратів постачальникам та виробникам. Але узгодженого механізму щодо вилучення їх з обігу сьогодні не розроблено.

Таким чином, враховуючи, що нині до суб’єктів господарювання — оптових дистриб’юторів продовжують звертатися аптеки з питанням про повернення лікарських засобів та існуючі ризики для оптових компаній щодо порушення проти їх керівників кримінальних справ, просимо Вас в найкоротший термін розробити механізм вилучення з обігу лікарських засобів, які містять у своєму складі діючу речовину сибутрамін».

Підписано ?головою Громадської ради Т. Котляр
та секретарем Громадської ради Ю. Савком
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Лукин 18.08.2010 10:18
"Обязанность правительства - создать такие условия, чтобы людям было трудно совершать дурное и легко поступать правильно". Гладсон Уильям Юарт (1809-1898) - премьер-министр Великобритании.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті