Держлікінспекція та виробники: співробітництво у боротьбі з фальсифікатом

19 Серпня 2010 11:44 Поділитися

Держлікінспекція та виробники: співробітництво у боротьбі з фальсифікатом18 серпня відбулася зустріч керівництва Держлікінспекції з головами представництв компаній-виробників, продукція яких підроблялася у підпільному цеху, викритому нещодавно в м. Васильків Київської обл.

Олексій Соловйов, Голова Держлікінспекції МОЗ, Головний інспектор контролю якості лікарських засобів МОЗ України довів до відома голів представництв закордонних компаній-виробників, що це найбільше промислове виробництво фальсифікованих лікарських засобів на території України за часів її незалежності. Тому необхідно усім зацікавленим сторонам прикласти максимум зусиль, аби якнайшвидше вилучити з обігу фальсифіковані лікарські засоби. Для цього Держлікінспекція МОЗ вже вжила термінових заходів. Була створена робоча група з розслідування інциденту. Суб’єктів господарської діяльності негайно повідомили щодо необхідності вилучення з обігу заборонених серій фальсифікованих препаратів. На адресу Державної митної служби України було направлено лист щодо надання інформації стосовно імпорту продукції in bulk на митну територію України.

Крім того, було налагоджено оперативне інформування про хід дій Держлікінспекції МОЗ з розслідування даного інциденту заінтересованих державних структур: МВС, КМУ, РНБО. Держлікінспекція МОЗ доручила територіальним інспекціям невідкладно перевірити якість всіх серій лікарських засобів, які були фальсифіковані, з метою виявлення інших серій підроблених препаратів.

О. Соловйов закликав керівників представництв іноземних компаній сприяти Держлікінспекції МОЗ у пошуках можливо незнайдених серій фальсифікованих лікарських засобів. Необхідно терміново перевірити усі серії ліків, котрі підроблялися в м. Василькові, що ввозили протягом 2008-2010 рр.

Інна Демченко, Радник Голови Держлікінспекції МОЗ проінформувала, що більшість найкрупніших оптових постачальників в Україні вже надали вичерпну інформацію, яка сприятиме дослідженню інциденту.

Головний державний інспектор України також проінформував, що Держлікінспекція відслідковує фальсифікат у відповідності до європейських вимог. Також, згідно міжнародних домовленостей, було повідомлено ЕМЕA (European Medicines Agency – Європейська агенція медичних препаратів), регуляторні органи країни, де розміщено виробничі потужності підприємств, продукцію яких було фальсифіковано. Він запевнив керівників представництв, що Держлікінспекція і надалі оперативно вживатиме необхідних заходів для розслідування цього інциденту. «Ми повинні зробити усе, аби уберегти населення України від неякісних та фальсифікованих лікарських засобів», – підкреслив О.Соловйов.

За матеріалами www.diklz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті