Результати проведених заходів імунізації населення від кору на Хмельниччині

26 Червня 2019 3:16 Поділитися

На Хмельниччині понад 176 тис. дітей вакциновані від кору після завершення заходів з подолання спалаху. Нині захист від хвороби є у 96,5% дітей, які відвідують дитячі садки і школи області.

Загалом під час додаткових заходів імунізації від кору у Хмельницькій обл. щеплення отримали майже 20 тис. осіб — близько 9 тис. дітей та понад 11 тис. дорослих (студенти та працівники закладів освіти).

За кілька тижнів в області шляхом звірки даних з’ясували кількість дітей, які потребують щеплення проти кору. На основі отриманих результатів було розроблено детальний план заходів додаткової імунізації з чітко визначеними строками.

Дітей і дорослих у закладах освіти вакцинували спеціально сформовані та оснащені мобільні бригади медичних працівників. Також пропущене раніше щеплення можна було отримати в амбулаторіях.

На початку року такі ж заходи імунізації для боротьби зі спалахом кору проводили на Львівщині. Там щеплення отримали майже 27 тис. школярів. Після закінчення заходів 90% учнів області мали захист від кору, і регіон «покинув» лідерські позиції серед захворюваності населення на кір.

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) почало підготовку для координації проведення заходів додаткової імунізації у всіх регіонах. Спільно з Центром громадського здоров’я (ЦГЗ) провели зустрічі з представниками всіх областей та надали інструкції щодо необхідних етапів підготовки планів додаткових заходів для подолання спалаху кору.

Оскільки спалах кору триває, МОЗ України рекомендує всім категоріям населення перевірити свій вакцинальний статус та в разі необхідності отримати щеплення від інфекції.

З початку року на кір в Україні захворіли понад 54 тис. осіб, а від ускладнень померли 18. Протягом спалаху, з літа 2017 р., захворіли більше 110 тис. осіб, 39 з яких померли.

За матеріалами phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті