Затверджено новий перелік ліків, які відпускаються без рецептів

На сайті Парламенту оприлюднено наказ МОЗ України від 18.04.2019 р. № 876, яким затверджено новий Перелік лікарських засобів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються без рецептів з аптек та їх структурних підрозділів (далі — Перелік). Документ набув чинності 18.06.2019 р. у зв’язку з опублікуванням у газеті «Офіційний вісник України» № 46 від 18.06.2019 р.

У зв’язку із цим втратив чинність наказ МОЗ України від 02.04.2018 р. № 599, яким було затверджено попередню редакцію Переліку.

Новий Перелік містить 2961 позицію безрецептурних ліків, що на 129 позицій менше порівняно з Переліком, затвердженим наказом № 599.

Нагадаємо, що відповідно до п. 162 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) дозволяється відпускати без рецепта ліки за Переліком лікарських засобів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються без рецептів з аптек та їх структурних підрозділів, затвердженим МОЗ України.

Відпуск препаратів, які не увійшли до Переліку, здійснюється відповідно до умов відпуску, визначених в інструкціях для медичного застосування цих лікарських засобів та листках-вкладишах.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті