Прогнозується зростання ринку препаратів для лікування посттравматичних стресових розладів

09 Липня 2019 11:18 Поділитися

За прогнозами аналітичної компанії «GlobalData», обсяг продажу препаратів для лікування посттравматичних стресових розладів (ПТСР) за підсумками 2028 р. може досягти 1,2 млрд дол. США на 7 найбільших ринках (США, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Великобританія та Японія). Для порівняння, у 2018 р. цей показник становив 211,4 млн дол. Таким чином, експерти прогнозують зростання ринку в середньому на 18,7% на рік.

Відповідно до звіту «Post-Traumatic Stress Disorder (PTSD): Opportunity Analysis and Forecasts to 2028», упродовж прогнозного періоду очікується лонч 2 перспективних кандидатів у препарати, що мають здійснити «революцію» у сфері лікування ПТСР, на якому нові препарати не з’являлися з 2001 р. Слід зауважити, що доступні сьогодні для лікування цього розладу антидепресанти (сертралін і пароксетин) є селективними інгібіторами зворотного захоплення серотоніну та мають застереження щодо небажаних явищ, зокрема суїцидальних думок та поведінки.

Що відбувається у сфері досліджень? Брекспіпразол (відноситься до атипічних антипсихотичних засобів; схвалений для лікування депресії та шизофренії), у нових дослідженнях показує ефективність у застосуванні як доповнення лікування сертраліном. Метилендіоксиметамфетамін (aka екстазі) проходить останні етапи клінічних досліджень у якості засобу для лікування ПТСР (Управління з контролю якості харчових продуктів і лікарських засобів (Food and Drug Administration – FDA) присвоїло цьому продукту статус проривної терапії (Breakthrough Therapy Designation)). Експерти «GlobalData» прогнозують, що брекспіпразол та метилендіоксиметамфетамін разом заберуть на себе 47% продажів препаратів для лікування ПТСР за підсумками 2022 р., а у 2028 р. цей показник може досягти 59%.

За матеріалами www.globaldata.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті