Безпілотна доставка лікарських засобів у віддалені регіони — все можливо?

22 Липня 2019 4:52 Поділитися

Міжнародна фармацевтична компанія Merck & Co. (за межами США і Канади відома як MSD) разом з групою гравців, що координуються некомерційною організацією з надання гуманітарної допомоги Direct Relief, перевіряє працездатність ідеї щодо використання безпілотників для доставки лікарських засобів.

Merck & Co виступила ініціатором проекту та консультантом з управління ланцюжком поставок препаратів. Компанія Volans створила повністю електрифікований дрон, Softbox — розробила коробку для транспортування з регульованою температурою (технології контролю температурного режиму дозволяють підтримувати температуру до –70 °C). А рішення на основі хмарних технологій від телекомунікаційної компанії AT & T дозволили в режимі реального часу збирати й аналізувати дані під час польоту.

Наразі завершився вже 4-й етап пілотного проекту з тестування доставки лікарських засобів і вакцин за допомогою безпілотного літального апарату (БПЛА) з контрольованою температурою. Тестові польоти проведені в Швейцарії, Пуерто-Ріко і навколо Багамських островів. У планах — Африка і Латинська Америка. Метою є тестування безпілотної доставки термолабільних ліків у різних кліматичних і рельєфних умовах.

«Успішність пілотного проекту свідчить про потенціал інноваційних технологій БПЛА для доставки чутливих до температури ліків і вакцин людям, які їх дуже потребують», — зазначає Крейг Кеннеді (Craig Kennedy), старший віце-президент Merck & Co. з управління ланцюжком поставок.

«Досвід показує, що в зоні найбільшого ризику в кризовій ситуації знаходяться населені пункти, які під час катастроф ймовірно будуть позбавлені необхідної медичної допомоги через порушення роботи транспорту і зв’язку. Безпілотна доставка може бути багатообіцяючим вирішенням цієї проблеми», — вважає Енрю Шредер (Andrew Schroeder), аналітик Direct Relief.

За матеріалами www.fiercepharma.com,
www.directrelief.org

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті