НСЗУ автоматизовано інформування надавачів медичних послуг щодо деактивації декларацій пацієнтів

24 Липня 2019 12:37 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомляє, що з 22 липня поточного року фахівцями відомства створено можливість автоматичного інформування закладів охорони здоров’я щодо записів, які були деактивовані внаслідок верифікації даних у реєстрах центральної бази даних (ЦБД) електронної системи охорони здоров’я (далі – Електронна система).

До першого інформаційного листа НСЗУ до надавачів медичних послуг увійшли відомості, що стосуються деактивованих записів декларацій пацієнтів у період з 1 січня до 22 липня 2019 р.

Надалі відповідна інформація буде надсилатися у листі затвердженої форми на елект­ронну адресу надавачів. У листі зазначатимуться:

  • кількість деактивованих записів про декларації,
  • номер та ID декларації,
  • причини та дата деактивації,
  • прізвище та ініціали лікаря.

Керівник надавача послуг та представники колективу, оформлюючи декларації згідно з правилами, при проведенні внутрішніх перевірок роблять свій внесок у достовірність такої інформації. НСЗУ, зі свого боку, також регулярно здійснює заходи з верифікації даних у системі.

У НСЗУ наголошують, що відтоді як «гроші пішли за пацієнтом», цінність кожної цифри в Електронній системі зросла. Тому така процедура дозволить отримувати достовірну інформацію щодо стану декларацій пацієнтів в Електронній системі охорони здоров’я.

Нагадаємо, 16 травня НСЗУ деактивувала 10 тис. декларацій пацієнтів у м. Ірпінь. У зв’язку із цим 4 червня на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я заслуховувалася інформація представників управління охорони здоров’я Ірпінської міської ради задля розгляду даної проб­леми.

За матеріалами www.facebook.com/nszu.ukr
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті