АМКУ оштрафував компанію за незаконне використання у власній назві позначення «Санофі»

26 Липня 2019 1:08 Поділитися

Санофі в Україні повідом­ляє, що за її заявою Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував ТОВ «Санофі-Фарм» (м. Дніпро), зареєстроване у 2017 р., за незаконне використання позначення «Санофі» у фірмовому найменуванні без належного дозволу. АМКУ визнав, що це призводить до введення в оману через змішування інформації про діяльність двох компаній та неправомірного використання ділової репутації групи компаній «Санофі», що є порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

Компанія Санофі в Україні дізналася про використання без її дозволу (згоди) позначення «Санофі» у фірмовому найменуванні ТОВ «Санофі-Фарм», яке займається оптовою торгівлею фармацевтичними товарами, у 2018 р. У зв’язку із цим звернулася до АМКУ з відповідною заявою. Незаконно використовуючи найменування міжнародної біофармацевтичної компанії, дніпровська фірма брала активну участь у публічних закупівлях лікарських засобів та пропонувала постачання продукції аптечним закладам.

Такі дії суперечать вимогам Закону Украї­ни «Про захист від недобросовісної конкуренції». З огляду на це, АМКУ розглянув справу за ознаками вчинення ТОВ «Санофі-Фарм» порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції та наклав на порушника штрафи: спочатку за інформаційне порушення в розмірі 108 тис. грн. через несвоєчасне надання інформації на запити АМКУ, а сьогоднішнім рішенням і за сам факт недобросовісної конкуренції — у розмірі 450 тис. грн., а також зобов’язав припинити порушення.

«Комерційне найменування «Санофі» є впізнаваним брендом, який має багаторічну історію та завоював довіру мільйонів людей по всьму світу. Компанія Санофі є єдиним правовласником цієї назви, вкладає значні інвестиції в розвиток її ділової репутації та впізнаваності й захищатиме своє ім’я від використання недобросовісними підприємцями», — заявив керівник юридичного департаменту Санофі в Україні Леонід Чернявський.

За матеріалами прес-релізу Санофі в Україні
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті