Послуги з профілактики ВІЛ-інфекцій — ЦГЗ продовжує закупівельні торги

29 Липня 2019 9:14 Поділитися

Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) повідом­ляє, що торги із закупівлі послуг із профілактики ВІЛ-інфекції серед груп підвищеного ризику інфікування та догляду і підтримки людей, які живуть з ВІЛ, за кошти державного бюджету продовжуються.

За бюджетні кошти планується забезпечити послугами профілактики 149 344 представників груп ризику, а послугами догляду і підтримки — 21 375 людей, що живуть з ВІЛ, та їх партнерів, що не знають про свій ВІЛ-статус, по всій території України.

Закупівля даних послуг у 2019 р. є ще одним етапом з реалізації Плану переходу «20-50-80» — забезпечення сталості послуг з профілактики, догляду та підтримки.

Полягає цей етап у переході від донорського до державного фінансування та спрямований на посилення спроможності держави ефективно впроваджувати пріоритетні заходи для подолання епідемій туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу без припинення здійснення таких заходів або ж погіршення якості їх виконання в умовах переходу на новий вид фінансування.

Процес переходу на фінансування з державного бюджету послуг, пов’язаних з ВІЛ, здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12.06.2019 р. № 497 «Про деякі питання надання послуг представникам групи підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ та людям, які живуть з ВІЛ». Згідно з цією постановою за рахунок коштів з державного бюджету фінансуватиметься не тільки лікування ВІЛ, але й соціальна складова роботи з пацієнтами.

Закупівля послуг відбувається через механізм відкритих торгів на платформі ProZorro.

За матеріалами phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті