Викрито схему фінансування терористичної діяльності «ДНР» через реалізацію ліків

05 Вересня 2019 11:57 Поділитися

У Києві та Дніпрі Служба безпеки України (СБУ) заблокувала механізм фінансування терористичної діяльності так званої ДНР через реалізацію лікарських засобів. Про це повідомили в СБУ 4 вересня. Операція проводилася співробітниками Головного управління СБУ у м. Київ та Київській області спільно з Головним слідчим управлінням СБУ під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури.

У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що з 2015 р. фігуранти провадження, частина яких були високопосадовцями до 2014 р., створили декілька аптечних мереж. Вони були зареєстровані та діяли як на підконтрольній українській владі території, так і у «ДНР».

«Використовуючи реквізити банківських установ, що діють на тимчасово окупованих територіях, всупереч чинному законодавству України зловмисники систематично перераховували кошти до «податкових» органів псевдореспубліки», — повідомили у прес-центрі СБУ.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та роботи фігурантів справи в Києві та Дніпрі. Під час обшуків вилучено готівку, злитки дорогоцінних металів та інші цінності на суму понад 5 млн грн. Також виявлено мобільні телефони з листуванням щодо проведення незаконної діяльності, комп’ютери та серверне обладнання, на яких зберігаються дані про деталі функціонування механізму, документацію фінансово-господарського характеру, що свідчать про взаємодію фігурантів з представниками «ДНР», а також документи щодо операцій з виведення коштів підконтрольних підприємств у тіньовий обіг.

Наразі керівнику аптечних мереж повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму), і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави.

Слідство триває, встановлюються інші особи, причетні до фінансової оборудки.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті