МОЗ запроваджує Офіс пацієнта та проводить аудит діяльності власних установ і співробітників

25 Вересня 2019 3:43 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України (далі — МОЗ) до кінця наступного тижня планує запустити у своїй структурі Офіс пацієнта, за допомогою якого українці зможуть звертатися зі скаргами та зверненнями та який сприятиме процесу комунікації між представниками відомства та пацієнтами. Про це сьогодні, 25 вересня 2019 р., розповів Дмитро Раїмов, радник міністра охорони здоров’я, на прес-брифінгу. Фактично, Офіс пацієнта є новою ініціативою для створення доступного зв’язку з пацієнтами, яка впроваджується з метою контролю дотримання їх прав та безпеки, а також боротьби з корупцією у сфері охорони здоров’я.

Створенню Офісу передували консультації з громадськими організаціями, які звертали увагу на неможливість додзвонитися в МОЗ за гарячою лінією та відсутність відповідей на листи громадян. За словами радника, реалізація проекту не вимагає додаткових витрат, однак наразі потрібно завершити процес унормування та налагодження роботи майбутнього Офісу пацієнта.

Також на прес-брифінгу торкнулися теми аудиту діяльності всього Міністерства, про початок якого за ініціативою профільних асоціацій голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомляв нещодавно. Д. Раїмов поінформував про те, що загальний аудит роботи МОЗ уже розпочався.

Нагадуємо, що аудит наразі проводиться також на предмет перевірки діяльності Національного інституту раку за період з 01.01.2019 до 20.09.2019 рр., за результатами якого представники Міністерства пообіцяли прийняти відповідні управлінські рішення. У ході брифінгу стало відомо й про початок проведення перевірки:

  • Національної спеціалізованої дитячої лікарні (НСДЛ) «ОХМАТДИТ»;
  • ДП «Медичні закупівлі України»;
  • Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ.

Окрім того, радник міністра охорони здоров’я повідомив про закиди щодо відсутності оцінювання співробітників самого відомства, тому, за наказом Державного секретаря МОЗ Артема Янчука, який було підписано вчора, 24.09.2019 р., розпочинається перевірка та оцінювання діяльності всіх співробітників Міністерства.

Варто зазначити, що згідно з наказом МОЗ від 19.09.2019 р. на запит Всеукраїнської громадської організації «Національний комітет по боротьбі з корупцією» затверджено також заходи щодо проведення громадської експертизи діяльності Міністерства.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

В пошуках правди 25.09.2019 11:48
Я нічого не розумію. То при Супрун були неправильні реформатори і проводили неправильні реформи ? Чому тоді всі казали, що реформи правильні ? Чи реформи були правильні, а реформатори неправильні ? А як тоді неправильні реформатори могли проводити правильні реформи ? А нові люди, які прийшли до МОЗ - це вже, нарешті, правильні реформатори ? То тепер правильні реформатори будуть проводити правильні реформи ? Чи все ж таки реформи були неправильні, а тепер будуть правильні ? Але де гарантія, що ЦІ (правильні) будуть кращими за ТІ (неправильні) ? І хто сказав, що сьогоднішні правильні не стануть завтра неправильними ? Тоді як визначити термін придатності цих реформ ? А якщо до завтра вони вже "прокиснуть", то чи можна їх сьогодні вважати правильними ? Чи можна тоді вважати правильними нових реформаторів ? А якщо вони теж неправильні, то навіщо міняти одних неправильних на інших ?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті