Оголошено про початок передачі ДП «Укрспирт» на приватизацію

10 Жовтня 2019 1:22 Поділитися

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов повідомив на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі про початок передачі на приватизацію державного підприємства «Укрспирт».

ДП «Укрспирт» — найбільший виробник спирту та спиртовмісної продукції в Україні, та, за словами міністра, «один із найкорумпованіших та кримінальних напрямків». Тому розпочинається його передача на приватизацію, для чого з питання ДП «Укрспирт» призначено окремого радника міністра Сергія Блескуна. За повідомленням Т. Милованова, галузь потребує демонополізації, однак над деталями концепції наразі проводиться робота.

Новопризначений радник у 2014–2015 рр. працював заступником директора зазначеного підприємства, а згодом брав участь у конкурсі на посаду директора, з якого знявся, за його поясненням, через відсутність політичної волі до змін у галузі. С. Блескун називає пріоритетними легальний обіг і наповнення Державного бюджету задля розвитку держави, адже, за його оцінками, через монопольний стан галузі щороку втрачається близько 5 млрд грн.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті