Бюджетний Комітет Верховної Ради погодив виділення додаткових 3,2 млрд грн. на закупівлі ліків у 2020 р.

18 Жовтня 2019 4:13 Поділитися

16 жовтня Комітет Верхов­ної Ради України з питань бюджету погодив виділення додаткових 3,2 млрд грн. на закупівлі ліків та медичних виробів у 2020 р. Про це повідомила народний депутат України, член Комітету Верхов­ної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ольга Стефанишина на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Це дозволить закупити державним кош­том препарати для сотень тисяч важкохворих людей… Як Міністерство охорони здоров’я України розподілятиме ці додаткові кошти — будемо уважно стежити разом з пацієнтською спільнотою», — написала вона, висловивши надію, що охорона здоров’я буде одним із пріоритетів і не доведеться боротися за кошти для важкохворих пацієнтів.

Посилаючись на аналіз проекту Державного бюджету на 2020 р., проведений Центром економічної стратегії, О. Стефанишина зазначила, що в проекті Держбюд­жету–2020 на охорону здоров’я закладено менше 3% ВВП. «Проект бюджету передбачає, що у 2020 р. на освіту, обслуговування боргу, громадський порядок, безпеку, судову владу та оборону держава спрямує більше коштів, ніж у країнах — нових членах ЄС. На фінансування економічної діяльності, охорони здоров’я та деяких інших напрямів у відсотковому значенні — менше за ці країни», — йдеться в аналізі.

Крім того, зазначається, що «на систему охорони здоров’я цього року очікують серйозні зміни, й хоча фінансування в цілому зміниться не набагато (+4,9 млрд грн.), а у відношенні до ВВП навіть скоротиться з 3,1 до 2,9%, це ще збільшить розрив із показниками видатків країн Центральної та Східної Європи. Утім, найбільші зміни чекають систему розподілу цих коштів».

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті