У Китаї зареєстровано 44 випадки захворювання на пневмонію невідомої етіології

10 Січня 2020 11:19 Поділитися

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) повідомляє про спалах захворювання на пневмонію невідомої етіології в одному з найбільших міст Китаю — у м. Ухань, столиці провінції Хубей. Зокрема, на початку січня 2020 р. ВООЗ отримала інформацію про загалом 44 пацієнти, з яких 11 віднесені до тяжкохворих та 33 — у стабільному стані, які захворіли на пневмонію, викликану невідомим збудником.

Наразі офіційні відомства Китаю повідомили, що всіх пацієнтів ізольовано, вони отримують необхідне лікування у закладах охорони здоров’я. Серед основних клінічних проявів — лихоманка, у деяких пацієнтів відмічають утруднене дихання, а рентгенологічні дослідження виявили ураження обох легень.

За повідомленням від представників китайських органів влади, деякі пацієнти контактували з постачальниками та продавцями на одному з великих ринків морепродуктів у місті. При цьому, виходячи із попередніх даних, відсутні докази щодо того, що передача захворювання відбулася від людини до людини та немає жодних даних щодо спалахів даної хвороби серед працівників сфери охорони здоров’я. ВООЗ зазначає, що ця інформація може вказувати на ймовірну передачу хвороби людям від тварин, оскільки на ринку здійснюється оптовий продаж риби, морепродуктів та інших живих тварин.

ВООЗ вже подала запит на більш детальну інформацію та результати лабораторних тестів до влади Китаю з метою оцінки небезпеки ситуації й поки не надає жодних специфічних рекомендацій для подорожуючих щодо обмеження туристичних поїздок на вказану територію або щодо обмеження торгівлі з Китаєм.

За матеріалами who.int
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті