Показники захворюваності на грип та ГРВІ у столиці — КМДА

22 Січня 2020 4:16 Поділитися

У столиці за 3-й тиждень 2020 р. зареєстровано 9176 хворих на грип та гост­ру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ). Інтенсивність епідемічного процесу перебуває на низькому рівні, який не потребує введення додаткових заходів, та є нижчою базової лінії на 59,5%. Наразі показник захворюваності становить 311. Про це йдеться на сайті Київської міської державної адміністрації (далі — КМДА).

Загалом у столиці спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ на 35,2% порівняно з попереднім тижнем, яке відбулося за рахунок як дорослого, так і дитячого населення. Так, дітей захворіло 5349 (зростання на 31,2%), дорослих — 3827 осіб (зростання на 41,3%).

«У структурі захворюваності діти становлять 58,3%, а на попередньому тижні — 60,1%. Серед школярів захворюваність зросла на 29,2%: 2116 випадків, що становить 39,6% від загальної кількості захворілих дітей і 23,1% від загальної кількості осіб, які звернулися за медичною допомогою», — зазначив Микола Поворозник, перший заступник голови КМДА.

Також він зазначив, що з початку епідемічного сезону у щеплювальних кабінетах приватних клінік і комунальних закладів охорони здоров’я вакцинацією проти грипу охоплено 50 734 особи.

За матеріалами kyivcity.gov.ua,
фото із сайту КМДА
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті