Сезон грипу та ГРВІ 2020: як захистити себе і свою сім’ю?

Як відомо, грип — це висококонтагіозне вірусне захворювання, яке пов’язане з вірогідністю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Найчастішим ускладненням даної хвороби є пневмонія, яка може призвести до летальних наслідків лише за 4–5 днів. Наразі в Україні зафіксовано широке географічне розповсюдження цього вірусного захворювання. Центр громадського здоров’я України (ЦГЗ) повідомляє, що з 30 вересня 2019 р. до 19 січня 2020 р. перехворіло 6,2% населення України та госпіталізовано 67 113 осіб, із них 78,7% — діти віком до 17 років. Також відомо, що станом на 22 січня 2020 р. від ускладнень грипу з початку епідсезону померли 11 людей, троє з них — за минулий тиждень. У зв’язку з цими даними вкрай важливо приділити особливу увагу своєчасній і ефективній профілактиці та лікуванню гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ) та грипу.

На сьогодні найбільш надійним методом профілактики грипу та попередження тяжких ускладнень цієї хвороби, авжеж, є вакцинація. Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів. Однак рівень вакцинації від грипу в Україні є досить низьким, що не дозволяє у повній мірі зупинити розповсюдження цього вірусного захворювання.

Крім цього, для створення імунітету і достатньої кількості захисних антитіл після вакцинації необхідно приблизно 2 тиж. У даному контексті також варто враховувати, що варіабельність вірусу грипу настільки велика, що людський організм не може виробити довічний імунітет до всіх можливих штамів.

Наразі існує величезне різноманіття збудників грипу (понад 20) і числа сімейств гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ): парагрип, RS-вірус, аденовіруси, коронавіруси, риновіруси, бактеріальні агенти, мікоплазми і хламідії. Робити щеплення від усіх просто неможливо.

Тож Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендує в якості додаткового засобу профілактики включати препарати для специфічної і неспецифічної профілактики і лікування грипу та ГРВІ. Одними з таких є комплексні засоби на основі натуральних компонентів (Єршов Ф.І., 2003).

ІНФЛЮЦИД® — доведена клінічна ефективність

На сучасному фармацевтичному ринку України представлено цілий ряд комплексних лікарських засобів з природним складом. Однак мало хто з них може похвалитися доказовою базою.

Світовий бренд ІНФЛЮЦИД® зареєстровано в Німеччині з 1923 р., а в Україні — з 1996 р., має високий рівень доказовості використання — I і ступінь рекомендації — А (Тинессе-Мальвитца М. та співавт., 2015).

До складу препарату ІНФЛЮЦИД® входить 6 активних компонентів, спеціально підібраних для лікування гострих застудних захворювань верхніх дихальних шляхів і грипу.

ІНФЛЮЦИД® володіє доведеною противірусною активністю як щодо вірусів грипу (H1N1, H5N2, H3N2), так і інших вірусів, що викликають ГРВІ: аденовірусів, коронавірусів, респіраторно-синцитіального вірусу (Еропкін М.Ю. та співавт., 2010). Також доведено, що ІНФЛЮЦИД® має інтерфероніндукувальну та інтерферонмодулювальну активність (Єршов Ф.І, 2003; Крамарев С.А. та співавт., 2014).

Завдяки своїм властивостям ІНФЛЮЦИД® швидко усуває типові ознаки ГРВІ та грипу, такі як лихоманка, головний біль, болючість м’язів, а також риніт та фарингіт.

Використання ІНФЛЮЦИДУ в комплексному лікуванні значно скорочує тривалість перебігу ГРВІ, знижує потребу в застосуванні симптоматичних засобів та сприяє швидкому одужанню. Ефективність ІНФЛЮЦИДУ при грипі та ГРВІ становить 80–95%, що дозволяє віднести його до високоефективних препаратів при цих захворюваннях (Тинессе-Мальвитца М. та співавт., 2015; Еропкін М.Ю. та співавт., 2011).

Варто відмітити, що профілактичне призначення ІНФЛЮЦИДУ впродовж 1 міс сприяє зниженню частоти, тривалості та тяжкості перебігу ГРВІ впродовж 3 міс. У разі контакту з хворим на ГРВІ та грип ІНФЛЮЦИД® слід приймати для екстреної профілактики протягом 1 тиж.

ІНФЛЮЦИД® — лікування та екстрена профілактика ГРВІ та ГРИПУ!

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Віруси? Застуда? Що далі? ІНФЛЮЦИД!

Останні новини та статті