БІФІДОБАКТЕРИН ЕНЗИФАРМ®


Що таке бактерії?

Вважається, що бактерії є першими організмами, які з’явилися на землі близько 4 млрд років тому. Ці мікроскопічні одноклітинні організми присутні у мільйонній кількості у будь-якому середовищі, як зовні, так і всередині інших організмів. У грамі ґрунту може міститися близько 40 млн бактеріальних клітин. Мілілітр прісної води містить близько мільйона.

Деякі бактерії шкідливі, проте більшість є корисними для підтримки багатьох форм життя.

Відомо, що бактерії відіграють дуже важливу роль у функції мікробіома кишечнику людини.

Мікробіом кишечнику людини

Більшість мікроорганізмів, що живуть в організмі людини, знаходяться в шлунково-кишковій системі.

Спільноту мікроорганізмів, які живуть у кишковому тракті, називають мікробіотою/мікробіомом або флорою кишечнику. Мікробіота відіграє дуже важливу роль у травленні, підтримці здоров’я кишечнику та імунної системи.

Мікробіом кожної людини унікальний. Він визначається ще до народження і може змінюватися протягом життя людини залежно від раціону харчування, способу життя та впливу різних факторів навколишнього середовища. Порушення природного балансу бактерій у кишечнику може призвести до проблем з травленням, розвитку інфекційних захворювань та інших проблем зі здоров’ям.

Дисбаланс флори кишечнику може бути пов’язаний з такими розладами, як харчова алергія, екзема, бронхіальна астма, розлади спектру аутизму, синдром хронічної втоми, синдром роздратованого кишечнику, онкопатологія.

Пробіотики та їх роль у підтримці балансу мікрофлори кишечнику

Відновити баланс мікрофлори та «заселити» кишечник «хорошими» бактеріями можуть допомогти пробіотики. Це мікроорганізми, природні речовини травного тракту, які допомагають розщеплювати їжу та сприяють травленню. В організмі міститься близько 3,5 фунта (що становить близько 1,6 кг) пробіотичних бактерій. Це більше, ніж маса головного мозку. Вони також містяться в деяких ферментованих продуктах харчування, а також дієтичних добавках.

Найбільш поширені такі види пробіотиків, як лактобактерії та біфідобактерії.

Для підтримки здорової флори кишечнику важливо регулярно споживати продукти, що містять пробіотики.

Пробіотичні продукти

Пробіотики містять багато ферментованих продуктів. Зокрема молочні – витриманий сир, кефір, молочні напої, йогурт. До немолочних пробіотичних продуктів належать немолочний йогурт (на основі сої, горіхів), мариновані овочі (огірки, морква, редис, зелена квасоля, кучерява капуста, червоний болгарський перець), кімчі (гостра корейська страва з капусти), комбуча (ферментований напій з чайного гриба), оливки, а також їжа з ферментованої сої, зокрема соєвий сир, темпе (готується з цілих соєвих бобів), місо (приправа, що готується шляхом бродіння соєвих бобів, використовується для приготування супу місо та інших страв та соусів). Пробіотичні продукти краще споживати разом з пребіотичними. Пребіотики – це їжа, яку їдять бактерії. Вони містяться в таких продуктах, як вівсянка, банани, ягоди, спаржа.

Не всі ферментовані продукти містять живі культури. Зокрема пиво, шоколад, хліб з тіста на заквасці, соєвий соус, вино. Ці продукти проходять додаткову обробку (випічка, фільтрування, пастеризація), яка інактивує живі культури.

Слід зазначити, що у деяких осіб можуть виникати побічні ефекти внаслідок вживання певних пробіотичних продуктів (таких як нудота, газоутворення).

Дієтичні добавки з пробіотиками

Джерелом пробіотиків є також спеціальні дієтичні добавки. Серед представлених в Україні дієтичних добавок, що сприяють нормалізації та підтримці нормальної мікрофлори кишечнику, на особливу увагу заслуговує БІФІДОБАКТЕРИН ЕНЗИФАРМ®. Це синбіотик, до якого входять біфідобактерії (пробіотик) та лактулоза (пребіотик).

БІФІДОБАКТЕРИН ЕНЗИФАРМ® допомагає підтримувати склад та чисельність мікробіоти, нормалізувати діяльність шлунково-кишкового тракту, сприяє покращенню обмінних процесів, зменшенню негативного впливу антибіотиків на шлунково-кишковий тракт. Дієтична добавка підходить для осіб з непереносимістю лактози. БІФІДОБАКТЕРИН ЕНЗИФАРМ® можна приймати дорослим та дітям з 3 років.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Останні новини та статті