Гепатомуніл



Як попіклуватися про здоров’я печінки?

Печінка є саме тим фільтром, що день за днем невпинно захищає нас від несприятливих впливів зовнішнього середовища та в першу чергу — нездорового харчування та вживання алкоголю. Мабуть, майже кожен з нас може сказати, що на свята зовсім не був святим. Тож нашому фільтру – печінці довелося неабияк попрацювати, щоб ми не страждали від несприятливого впливу занадто жирної, смаженої або солодкої їжі, а також негативної дії алкоголю. На жаль, печінка не може повідомити нам про проблеми в її роботі — наприклад, болем, бо зовсім не має больових рецепторів. Тому нам доводиться здогадуватися про наявність проблеми, звертаючи увагу на її натяки. Як не пропустити перші дзвіночки, що свідчать про негаразди у роботі печінки, та як їм зарадити?

В останні десятиліття поширеність захворювань печінки набула масштабів справжньої епідемії. Сьогодні в світі налічується більше 2 млрд осіб із хворобами печінки, щороку реєструється 2–3 млн нових випадків. І це зрозуміло, адже печінка є центральним органом, який бере участь в дезінтоксикації — зовнішній і внутрішній; більшість ліків метаболізується в печінці, там інтенсивно тривають процеси метаболізму і синтезу білків, жирів і вуглеводів. Але навіть якщо вдалося впоратися з тим чи іншим захворюванням печінки, так званий метаболічний слід — несприятливі наслідки хвороби — залишаються з пацієнтом надовго. Тому так необхідно вже при перших ознаках негараздів у роботі печінки вдатися до належних профілактичних заходів, адже, як говорив відомий лікар М.І. Пирогов, «фунт профілактики вартий пуда лікування».

Що ж може стати причиною проблем у роботі печінки? Звичайно, в першу чергу це нестриманість при вживанні алкогольних напоїв. Ще одним фактором ризику є низька фізична активність поряд з надмірним вживанням висококалорійної їжі, що призводить до збільшення маси жирової тканини і підвищеного її накопичення в ділянці внутрішніх органів. Тож якщо ви є «щасливим власником» так званого рятувального кола, то ваша печінка вже в зоні ризику.

Симптоми, що можуть свідчити про проблеми у роботі печінки:

  • гіркота в роті;
  • нудота, вздуття, послаблення стулу;
  • дискомфорт при прийомі жирної їжі;
  • втрата апетиту;
  • жовтуватий або сіруватий відтінок шкіри;
  • потемніння кольору сечі;
  • ниючий біль, що віддає у спину;
  • швидка стомлюваність, слабкість.

Що ж робити, якщо перші дзвіночки, що свідчать про негаразди в роботі печінки, вже дали про себе знати?

Традиційно при проблемах у роботі печінки застосовують гепатопротектори,  які перешкоджають руйнуванню клітинних мембран, стимулюють відновлення гепатоцитів, посилюють дезінтоксикаційну функцію печінки та підвищують її стійкість до патологічних впливів. Наразі ці засоби давно та успішно застосовуються як при лікуванні, так і профілактиці захворювань печінки. Знайти ідеальний печінковий протектор, який відповідає усім необхідним вимогам, навряд чи можливо сьогодні. Усі препарати, що захищають печінкову клітину, переважно впливають на різні аспекти її пошкодження. Ось чому актуальним є застосування комплексних засобів, компоненти яких впливають на різні ланки метаболізму печінки, задіяні в розвитку негараздів у роботі цього органу. В цьому контексті увагу привертає Гепатомуніл, засіб, до складу якого входить збалансований комплекс біологічно активних речовин, зокрема, компоненти лізатів клітин та вітаміни С та В5. Лізат біомаси пробіотичних молочнокислих бактерій, відомий своїм позитивним впливом на обмінні та енергетичні процеси в клітинах, має протимікробні властивості та імуномодулюючий ефект.

Також до складу Гепатомунілу входить вітамін С, відомий своїми антиоксидантними властивостями. До того ж аскорбінова кислота може відновлювати й інші антиоксиданти, в тому числі вітамін Е, регулюючи тим самим перебіг окисно-відновних процесів, зокрема в тканинах печінки. Також аскорбінова кислота бере участь у процесах регенерації та загоєння ран, покращує обмінні процеси, в тому числі утилізацію інших вітамінів, позитивно впливає на імунітет.

Третій компонент продукту Гепатомунілу — пантотенова кислота (вітамін В5) бере участь у вуглеводному і ліпідному обміні, синтезі ацетилхоліну і стероїдних гормонів. Покращує енергетичне забезпечення скорочувальної функції міокарда, прискорює процеси регенерації. Пантотенова кислота чинить гіполіпідемічну дію, зумовлену гальмуванням біосинтезу основних класів ліпідів, що формують у печінці ліпопротеїди низької та дуже низької щільності.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті