Флавовір — для лікування і профілактики грипу у Дітей

Флавовір сироп фл. скляний 50 та 30 мл, з дозуюч. емн.

Як не заразитися грипом?

Неймовірно, але пандемія грипу 1918–1919 рр. вбила більше людей, ніж перша світова війна.

Грип щороку є причиною близько 140–710 тис. випадків госпіталізації і 12–56 тис. випадків смерті.

Грип — це дуже заразне респіраторне захворювання. Активність цієї патології часто починає проявлятися в жовтні і досягає піку в період грудень–лютий, а іноді триває до кінця травня.

Хоча грип і застуда мають багато спільних симптомів, вони значно відрізняються.

Наприклад, симптоми застуди виникають поступово і вираженість їх менша, ніж симптомів грипу. В свою чергу, симптоми грипу з’являються швидко, інтенсивно і можуть призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, таких як пневмонія і бактеріальні інфекції.

Певні групи людей піддаються більшому ризику розвитку ускладнень від грипу. Дані групи ризику включають в себе маленьких дітей, вагітних, дорослих віком старше 65 років та осіб з хронічними захворюваннями.

Для того щоб мінімізувати ризики, пов’язані з грипом, існує ряд рекомендацій, які можуть допомогти зміцнити імунітет і знизити ймовірність зараження.

  1. Вакцинація від грипу

Щорічна вакцинація — це найкраще, що може зробити людина, щоб захистити себе від цієї тяжкої хвороби.

Вакцини проти грипу запускають вироблення антитіл в організмі. Зазвичай цей процес триватиме близько 2 тиж. Антитіла забезпечують захист від штамів грипу, що містяться у вакцині.

Чи працює щеплення від грипу?

Коли вакцина проти грипу добре поєднується з тими штамами вірусу, які циркулюють у певний сезон, щеплення може знизити ризик зараження на 40–60%.

Якщо віруси, що містяться у вакцині, і ті, що циркулюють, відрізняються, — ефективність щеплення від грипу може бути знижена.

Недавні дослідження показали, що щеплення від сезонного грипу:

  • запобігає розвитку ускладнень в осіб похилого віку;
  • у дітей зменшує кількість госпіталізацій від серйозних ускладнень на 60%;
  • у дітей віком до 6 міс, матері яких були вакциновані в період вагітності, знижує захворюваність на 70%.

Вчені всього світу в даний час працюють над створенням «універсальної» вакцини проти грипу, яка б дозволила відмовитися від щорічної вакцинації. Одноразова універсальна вакцина проти грипу буде спрямована на захист від усіх, або майже всіх сезонних і пандемічних штамів грипу.

  1. Здорові звички

Поряд з вакцинацією хороші звички також служать захистом від грипу. Адже грип — це надзвичайно заразне захворювання, яке здатне поширюватися від однієї людини до іншої.

Результати досліджень показують, що 1 дверна ручка або стільниця може поширити вірус грипу серед 40–60% працівників і відвідувачів всього за 2–4 год після зараження.

Отримані дані підкреслюють важливість належної гігієни на робочому місці і в громадських місцях, а також свідчать про необхідності якнайшвидше повернутися додому в разі появи симптомів грипу.

Виконання декількох простих кроків може мінімізувати поширення вірусів грипу:

  • уникайте тісного контакту з хворими або з іншими людьми, якщо ви хворі;
  • якщо ви захворіли на грип, то залишайтеся вдома;
  • при чханні і кашлі прикривайте ніс і рот серветкою. Утилізуйте серветку відразу після використання;
  • регулярно мийте руки з милом або використовуйте дезінфікуючі засоби;
  • намагайтеся не доторкатися до очей, носа або рота без попереднього миття рук;
  • очистіть і продезінфікуйте поверхні, з якими люди контактують на роботі, в школі або вдома.
  1. Підтримка імунної системи

Як відомо, імунна система захищає організм людини від інфекції. Для того щоб поліпшити роботу імунної системи, людині необхідно дотримуватися деяких стратегій здорового способу життя:

  • вживати фрукти й овочі;
  • регулярно займатися фізичними вправами;
  • мати здорову масу тіла;
  • мати регулярний сон по 7–9 год;
  • контролювати рівень стресу.

У ході досліджень було встановлено, що флавоноїди, які містяться в чорниці, червоному вині та чорному чаї, можуть допомогти контролювати імунну відповідь, впливаючи на кишкові бактерії.

У свою чергу, регулярні помірні фізичні навантаження можуть знизити ризик розвитку респіраторних інфекцій на одну третину, в той час як важкі фізичні вправи можуть стати причиною підвищення ризику інфекції в 2–6 разів. Ці результати показують, що фізична активність може спричиняти як позитивний, так і негативний вплив на функцію імунної системи.

  1. Противірусні препарати

Противірусні препарати діють, знищуючи вірус грипу і запобігаючи його розмноженню в організмі.

Коли противірусні препарати використовуються протягом 2 днів після появи симптомів грипу, вони можуть зменшити вираженість симптомів і скоротити час хвороби.

ФЛАВОВІР — для лікування і профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ).

Серед противірусних препаратів, що представлені на фармацевтичному ринку України, на особливу увагу заслуговує лікарський засіб ФЛАВОВІР. Важливо відзначити, що окрім противірусної активності ФЛАВОВІР чинить й імуностимулюючу дію.

Доведено, що механізм прямої противірусної дії ФЛАВОВІРУ полягає в інгібуванні синтезу вірусоспецифічних ферментів — ДНК- та РНК-полімераз, тимідинкінази, зворотної транскриптази, нейрамінідази та індукції синтезу ендогенного інтерферону.

ФЛАВОВІР захищає слизові оболонки верхніх дихальних шляхів, нормалізуючи показники місцевого імунітету (лактоферин, sІgA та лізоцим).

Під час досліджень встановлено, що препарат нормалізує синтез ендогенних α- та γ-інтерферонів до фізіологічно активного рівня, що підвищує неспецифічну резистентність організму до вірусної та бактеріальної інфекції.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Останні новини та статті