Парламентарі розблокували можливість підписання скандального законопроєкту № 1210

07 Лютого 2020 11:04 Поділитися

6 лютого 2020 р. Парламент згідно з порядком денним розглянув проєкт постанови від 17.01.2020 р. № 1210-П «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проєкту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Нагадаємо, що група народних депутатів (Олексій Гончаренко, Ніна Южаніна та Софія Федина) зареєструвала зазначений проєкт постанови № 1210-П у зв’язку з порушенням, на їхню думку, процедури розгляду законопроєктів у другому читанні. Після його подання законопроєкт від 30.08.2019 р. № 1210 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», який ухвалили 16 січня 2020 р., не міг бути підписаний Головою Верховної Ради України і Президентом України та не міг набути чинності.

За результатами голосування тільки 84 народних депутати підтримали пропозицію скасувати рішення про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проєкту № 1210. Відповідно, після підписання законопоєкту Дмитром Разумковим він буде направлений на підпис Володимиру Зеленському.

Зазначимо, що незважаючи на внесення правки щодо збільшення лімітів річного доходу для фізичних осіб — підприємців шляхом внесення відповідних змін до п. 4 ст. 291 Податкового кодексу України, у цілому цей законопроєкт викликав шквал критики через можливі загрози для бізнесу, які несуть його положення.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*