Антисептик Цитеал: «Фаворит Успіху–2018» одразу в двох номінаціях!

Цитеал — піноутворюючий антисептик, користується популярністю і довірою споживачів і лікарів, завдяки чому за порівняно короткий термін зміг домогтися таких вражаючих результатів, як нагородження почесним званням «Фаворит Успіху–2018» одночасно в двох категоріях: «Антисептик, знезаражуючий засіб для обробки ран» і «Антимікробний та антисептичний препарат, що застосовується у гінекології». Які ж переваги дозволили Цитеалу завоювати таку авторитетну нагороду і кому з відвідувачів аптеки фармацевт може порекомендувати цей дійсно багатофункціональний антисептичний засіб? Про це і піде мова далі.

Цитеал: двічі фаворит успіху–2018

Лідерів рейтингу «Фаворити Успіху–2018» традиційно визначають на підставі голосування 3 журі: авторитетні галузеві експерти, знаменитості та публічні люди, а також усі небайдужі споживачі, які ділилися своїми думками й особистим досвідом, рекомендуючи кращий вибір на сайті FAVOR.com.ua!

Отже, у ході XVI щорічної церемонії нагородження «Фаворит Успіху» переможцем рейтингу став піноутворюючий багатофункціональний зовнішній антисептик Цитеал, який отримав авторитетну нагороду «Фаворит Успіху–2018» відразу в 2 номінаціях: «Антисептик, знезаражуючий засіб для обробки ран» і «Антимікробний та антисептичний препарат, що застосовується у гінекології». Визнання препарату споживачами, експертами в галузі охорони здоров’я та журі відомих людей стало очікуваним, оскільки Цитеал має широкий спектр переваг, які роб­лять його вдалим вибором у цілому ряді клінічних ситуацій, а також у випадках, коли без ефективного антисептика ніяк не обійтися.

Однак мало бути ефективним, безпечним і доступним — потрібно донести всі ці переваги препарату до лікарів, фармацевтів і пацієнтів. Тому значною мірою своїм успіхом препарат Цитеал зобов’язаний професійній, злагодженій роботі команди компанії «Euromedex» в Україні, яка представляє цей засіб на українському фармацевтичному ринку.

Цитеал: тільки чесноти!

Цитеал призначений для антисептичної обробки шкіри та слизових оболонок. Цитеал об’єднує силу й ефективність 3 відомих антисептиків: хлоргексидину, гексамидіну і хлоркрезолу. При цьому вони посилюють дію один одного. А піноутворююча формула препарату дозволяє ретельніше очистити шкіру або слизові оболонки від забруднення, бактерій і токсинів порівняно з багатьма звичайними розчинами антисептиків (Сторчак А.В., Грищенко О.В., 2015).

Важливо підкреслити, що препарат є м’яким антисептиком з бактеріостатичною, а не бактерицидною дією, тобто він запобігає розмноженню бактерій, а не вбиває їх. Крім того, Цитеал має виражені протигрибкові та протитрихомонадні властивості. Завдяки такому широкому спектру дії Цитеал є універсальним засобом, актуальним у безлічі різних ситуацій. Так, Цитеал з успіхом застосовується в лікуванні вульво-вагінальних інфекцій, включно з бактеріальним вагінозом та вульво-вагінальним кандидозом, при пролежнях, з метою антисептичної обробки шкіри в побуті, у період епідемій або з метою попередження зараження захворюваннями, що передаються статевим шляхом (ЗПСШ).

Цитеал рідко викликає побічні ефекти. Ризик розвитку подразнення шкіри, наприклад дерматитів, при застосуванні Цитеалу є знач­но нижчим у порівнянні з простим хлоргексидином, повідон-йодом та триклокарбаном (Barbaud A. et al., 2005). Тому Цитеал можна застосовувати навіть у новонароджених.

Ще однією важливою перевагою Цитеалу є те, що він не впливає на природний для піхви рівень рН 5, який є оптимальним для розвитку нормальної мікрофлори. Таким чином, застосування Цитеалу не заважає відновленню нормальної мікрофлори піхви, баланс якої є важливим фактором, що перешкоджає розвитку рецидивів бактеріального вагінозу.

Крім того, допоміжні компоненти Цитеалу, у тому числі отримані з кокосового масла та буряку, швидко зменшують вираженість свербежу та подразнення, зволожують і пом’якшують, а завдяки молочній кислоті підтримують природний рівень pH (Сторчак А.В., Грищенко О.В., 2015). Дуже важливо, що Цителал не містить лаурилсульфат натрію, який, як відомо, сушить шкіру і слизові оболонки і може негативно впливати на їх стан.

Цитеал при бактеріальному вагінозі

Бактеріальний вагіноз розвивається внаслідок дисбалансу в піхві, коли природна мікрофлора (лактобацили) поступається місцем умовно-патогенній анаеробній флорі. При цьому бактеріальний вагіноз, з’явившись один раз, часто стає постійним супутником жінки і повертається знову і знову. Так, у кожної 3-ї жінки протягом перших 3 міс після завершення лікування бактеріальний вагіноз розвивається повторно (Sobel J.D., 2000).

Причиною рецидивів, а також відсутності ефекту від деяких антисептиків, на думку ряду вчених, є мікробні біоплівки, які представляють собою колонії мікроорганізмів, захищені гелеподібної речовиною, яку вони самі продукують і в якій мешкають (Сторчак А.В., Грищенко О.В., 2015). Ця гелеподібна речовина робить мікроорганізми недоступними для дії антисептиків і антибіотиків. Тому для того, щоб антисептик міг дістатися до цих бактерій, спочатку необхідно механічно зруйнувати цю гелеподібну речовину. Ось чому одним з найважливіших переваг Цитеалу є його піноутворююча формула, яка дозволяє препарату зруйнувати біоплівку, а потім адсорбує з поверхні зруйновані компоненти гелеподібної речовини, ефективно утримує їх в розчині, перешкоджаючи повторному прикріпленню до поверхні.

На наступному етапі відбувається безпосередня дія антисептиків на вивільнені з гелеподібної речовини бактерії. На фінальному етапі змивання піни дозволяє додатково механічно очистити слизові оболонки піхви від хвороботворних мікроорганізмів і залишків гелеподібного матриксу, що забезпечує умови для ефективного впливу антисептиків. Ефективність Цитеалу підтверджена в ряді досліджень (Сторчак А.В., Грищенко О.В., 2015; Баймурзаева Л.Г., 2011). При цьому при застосуванні Цитеалу більш ніж у 95% пацієнток не було відзначено повторного розвитку захворювання (Сторчак А.В., Грищенко О.В., 2015).

Цитеал та пролежні

При лікуванні пролежнів важливим етапом є їх правильна обробка, мета якої — не допустити зараження рани. Зараження рани бактеріями призводить до розвитку запалення та уповільнює загоєння пролежня, що в майбутньому може призвести до ускладнень. Тому очищення і дезінфекція пролежнів — це важливі щоденні етапи їх лікування. Важливо, щоб антисептик, який використовується для їх обробки, був ефективним, нетоксичним для тканин і не перешкоджав загоєнню. Саме таким антисептиком є ​​Цитеал, про що свідчать результати досліджень (Barbaud A. et al., 2005). Цитеал впливає на широкий спектр бактерій, а також грибів. Завдяки м’якій та ніжній піні Цитеал ретельно очищає шкіру або рану від забруднень: бактерій, відмерлих тканин й ексудату. Крім того, Цитеал не подразнює, не пече і не сушить шкіру. Важливо, що застосування Цитеалу при пролежнях — це ще і зручно, адже безбарвний розчин не забарвлює шкіру, не забруднює білизну, не має специфічного запаху камфори або йоду. Цитеал усуває неприємні запахи (запах рани, гною, немитості, старості) і залишає відчуття чистоти й свіжості, що особливо важливо для пацієнтів з пролежнями.

Застосовувати Цитеал дуже просто: взяти 1 ковпачок препарату, розвести в 100 мл звичайної води (1:10) і збовтати. Далі марлевою серветкою з Цитеалом обробити пролежень і шкіру навколо. Можна протерти попрілості, місця під молочною залозою, під пахвами, між стегнами і сідницями, стопи. Через 2 хв акуратно промокнути/протерти звичайною водою. М’яка ніжна піна легко змивається. Зручно, що 1 флакона вистачає надовго — до 1 міс щоденної обробки. Цитеал не слід використовувати одночасно або послідовно з іншими антисептиками.

Цитеал: для всієї родини

Чому Цитеал має стояти у ванній кімнаті кожної сім’ї? Перш за все, Цитеал чудово очищає і дезінфікує шкіру завдяки своїй піноутворюючій формулі. Важливо, що Цитеал, впливаючи на бактерії, гриби і віруси (Diawara B. et al., 1992), не залишає після себе ефекту «спаленої землі», оскільки діє бактеріостатично, а не бактерицидно. Крім того, Цитеал не тільки впливає на збудників інфекції, а й залишає приємний запах свіжості й відчуття чистоти. Цитеал стане в нагоді кожному члену сім’ї, тому що він може застосовуватися навіть у діток грудного віку.

Цитеал може бути корисним у різних ситуаціях кожному члену сім’ї — мамі, тату, діт­кам, бабусі та дідусю!

Рекомендації провізора

Цитеал — безрецептурний препарат, тому провізор може рекомендувати його відвідувачам аптеки в різних ситуаціях:

  • пацієнт запитує засоби, що застосовуються при грибковому ураженні стоп або при неприємному запаху ніг;
  • відвідувач аптеки цікавиться засобами для полегшення стану при герпесі, боротьби з висипом вугрів або прищами;
  • як антисептичний засіб для домашньої аптечки, аптечки мандрівника: Цитеал підійде для обробки невеликих ранок, подряпин, саден з метою запобігання їх інфікуванню;
  • можна рекомендувати людям похилого віку, відвідувачам аптеки, які цікавляться антисептичними засобами для обробки трофічних виразок, пролежнів, щоб ретельно очистити, запобігти потраплянню інфекції й усунути неприємний запах (Савельєва В.С., 2000);
  • для широкого спектра відвідувачів, особ­ливо для молодих мам, осіб, що по роботі спілкуються з великою кількістю людей, з метою дезінфекції рук у разі потреби;
  • для людей, які ведуть активний спосіб життя. Цитеал знадобиться для профілактики інфекцій після відвідування басейнів, саун, спортзалів, манікюрних кабінетів та ін.
Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Останні новини та статті