Особам, які збували фальсифіковані лікарські засоби на території 18 країн, змінили запобіжний захід

12 Лютого 2020 10:48 Поділитися

За клопотанням прокурорів Офісу генерального прокурора, 10 лютого 2020 р. двом особам, які підозрюються у створенні злочинної організації, що займалася виготовленням та реалізацією на території України та поза її межами фальсифікованих лікарських засобів, змінено запобіжний захід — на тримання під вартою з альтернативою внесення 3 та 5 млн грн застави. Про це йдеться на сайті Офісу генерального прокурора.

Раніше Офіс генерального прокурора спільно з Національною поліцією повідомили про підозру вказаним особам у вчиненні кримінальних правопорушень за:

  • ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації),
  • ч. 3 ст. 321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів),
  • ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару),
  • ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів),
  • ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, злочинна організація налагодила збут фальсифікованих лікарських засобів на території 18 країн, у тому числі в США, Європейському Союзі, країнах Азії та Близького Сходу. Потерпілими від її «діяльності» стали 13 найбільших світових фармацевтичних компаній. Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (презумпція невинуватості).

За матеріалами gp.gov.ua,
фото з сайту Офісу генерального прокурора
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті