Закон щодо продовження реформування ДМС і ДПС підписано

12 Лютого 2020 3:52 Поділитися

На офіційному сайті Президента України повідомляється, що Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи», прийнятий Парламентом 14.01.2020 р. за № 440‑IX. Текст закону наразі не оприлюднено.

Розробку законопроєкту № 2318‑1 здійснили члени Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики на чолі з головою Комітету Данилом Гетманцевим. Мета розробки — привести у відповідність понятійний апарат у законодавстві щодо системи центральних органів виконавчої влади, які реалізують державну митну та державну податкову політику в частині розмежування функцій Державної митної служби України (ДМС) та Державної податкової служби України (ДПС). Нагадаємо, що відповідне рішення Уряд прийняв на своєму засіданні ще в жовтні 2019 р.

Зі вказаною метою проєктом передбачено внесення змін до низки чинних нормативно-правових актів — до Кодексу адміністративного судочинства України, Господарського процесуального кодексу України, Митного кодексу України, а також інших кодексів та законів. Усі вони спрямовані на врегулювання діяльності органів ДПС та ДМС за новим форматом, за яким їх територіальні органи будуть здійснювати діяльність як відокремлені підрозділи, без статусу юридичної особи. Зазначається, що це надасть можливість здійснювати діяльність кожного органу в якості єдиної юридичної особи, а також делегувати керівникам територіальних органів окремі повноваження згідно з положенням про територіальний орган. Відповідно, нові норми визначають й особливості оплати праці працівників ДПС і ДМС та їх територіальних органів.

Окрім зазначеного, законопроєктом № 2318-1 уточнюються деякі особливості повноважень податкових органів і Пенсійного фонду України щодо збору та обліку єдиного внеску, зокрема, щодо механізму його нарахування та сплати.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті