Одна з провідних фармацевтичних українських компаній передає апарати вентиляції легень Київській лікарні швидкої допомоги

18 Березня 2020 2:42 Поділитися

Пандемія нового вірусу COVID-19 швидко шириться Європою. Країни стикаються з тим, що значна кількість пацієнтів потребують реанімації, проте медичні заклади не укомплектовані достатньою кількістю апаратів штучної вентиляції легень.

Фармацевтична компанія «Дарниця» та благодійний фонд Zagoriy Foundation роблять свій внесок у підготовку України до боротьби з пандемією та передають три апарати штучної вентиляції легень до Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги.

Обладнання Vela виробництва компанії Viasys (США) призначене для забезпечення штучної вентиляції легень хворим, що перебувають у тяжкому та критичному стані.

Дмитро Шимків, голова ради директорів Darnitsa Group, зазначив: «Ми взяли до уваги досвід інших країн у боротьбі з епідемією і діємо на випередження. Новий вірус COVID-19 призводить до швидкого переповнення реанімацій та лікарень у країнах, де фіксується пік епідемії. За таких умов кожен апарат штучної вентиляції легень у медичних закладах України — це врятовані життя. Тому ми спільно із Zagoriy Foundation придбали три апарати штучної вентиляції легень, щоб передати їх Київській міській клінічній лікарні швидкої допомоги у постійне користування. У складні часи важливо підтримувати суспільство та державу, щоб разом і з гідністю долати труднощі».

Директор фонду Zagoriy Foundation Євгенія Мазуренко зазначила: «У час пандемії медики радять залишатися вдома і знизити соціальні контакти. Але ми можемо бути разом, навіть перебуваючи кожен в своїй домівці. Бо благодійність — це теж єднання. Складні часи вимагають від кожного зберігати спокій і проявляти турботу один про одного. Необхідне обладнання, а саме апарати для забезпечення штучної вентиляції легень, що допоможуть лікарям рятувати життя. Незалежно від своєї стратегії благодійні фонди мають реагувати на виклики, з якими стикається світ. Протистояння епідемії COVID-19 наразі — найактуальніший з них».

За матеріалами www.darnitsa.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті