Як уникнути пошкодження шкіри під час тривалого носіння маски?

09 Квітня 2020 1:33 Поділитися

Наразі працівники охорони здоров’я, які працюють на передовій, більшу частину дня мають носити маску, що призводить до пошкодження шкіри. Зі свого боку, вчені намагаються допомогти медикам та пропонують їм рекомендації, що можуть допомогти у вирішенні цього питання.

Як відомо, маски мають щільно прилягати до обличчя власника і щільно закривати ніс, щоб забезпечити максимальний захист. Однак у мінливих, стресових, а іноді й спекотних обставинах тривале носіння маски може призвести до появи дискомфорту і пошкодження шкіри.

У недавньому дослідженні вчені детально розглянули даний тип пошкодження шкіри. Один з авторів дослідження, професор Карен Усей (Karen Ousey) з Університету Хаддерсфілда (University of Huddersfield), Великобританія, пояснює:

«Під маскою відбувається потовиділення, і це створює тертя, яке призводить до пошкодження носа і щік. У результаті на шкірі утворюються розриви, які потенційно можуть призвести до розвитку інфекції».

Професор К. Усей радить людям, які носять маски протягом тривалого часу, зберігати шкіру зволоженою. Необхідно використовувати захисний крем, радить професор, принаймні, за 30 хв до того, як надіти маску. Також важливо тримати шкіру під маскою в чистоті.

Нове керівництво з COVID-19

Центри з контролю і профілактики захворювань (Centers for Disease Control and Prevention — CDC) нещодавно оновили свої рекомендації з використання тканинних масок.

Симптоми COVID-19 можуть з’явитися протягом 14 днів, а у деяких людей захворювання може протікати безсимптомно. З цієї причини CDC рекомендує людям, які повинні покинути будинок, носити тканинні маски, щоб захистити оточуючих.

Проте, CDC звертається до людей з проханням не купувати маски медичного рівня, такі як N-95. Справа в тому, що ці засоби захисту необхідні працівникам охорони здоров’я, які працюють на передовій. Збільшений попит створює дефіцит цих масок.

У якості альтернативи CDC пропонують інструкцію зі створення тканинних масок у домашніх умовах.

За матеріалами www.medicalnewstoday.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті