МОЗ отримає 320 тис. таблеток з діючою речовиною гідроксихлорохін як гуманітарну допомогу

09 Квітня 2020 4:21 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я повідомляє про отримання гуманітарної допомоги від компаній «Санофі» та «Сандоз» у вигляді лікарських засобів з діючою речовиною гідроксихлорохін, що включені в національний протокол лікування COVID-19. Дані компанії поставлять в Украї­ну 320 тис. таблеток, що розраховано на лікування понад 22 тис. пацієнтів.

«МОЗ робить усе можливе, щоб максимально ефективно боротися з коронавірусом. Тому ми звернулися до виробників із проханням надати нам гуманітарну допомогу. Цієї кількості препарату вистачить для лікування понад 22 тис. хворих на COVID-19», — заявив Максим Степанов.

Зазначається, що лікарський засіб Плаквеніл компанії «Санофі» (з діючою речовиною гідроксихлорохін) уже розподілений між структурними підрозділами з питань охорони здоров’я обласних державних адміністрацій та Києва з подальшим надходженням до закладів охорони здоров’я «першої хвилі» для прийому хворих із коронавірусною інфекцією. Поставка та розподіл препарату гідроксихлорохіну компанії «Сандоз» очікується на початку наступного тижня.

«Цей препарат прописаний у нашому протоколі лікування хворих на COVID-19 і застосовується для важких пацієнтів винятково в умовах стаціонарів, а також під пильним наглядом лікарів і за письмової згоди хворих. Він буде безкоштовним для тих пацієнтів, кому він справді необхідний за медичними показаннями», — резюмував міністр охорони здоров’я.

Препарати з діючою речовиною гідроксихлорохін використовуються для лікування хворих на COVID-19 у США, Японії, Німеччині та інших західних країнах із розвиненою системою охорони здоров’я.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті