На стадії клінічних досліджень знаходяться понад 230 нанофармацевтичних кандидатів у препарати

27 Квітня 2020 5:48 Поділитися

За оцінками аналітичної компанії GlobalData, на стадії клінічних досліджень знаходиться понад 230 нанофармацевтичних препаратів. З них 75% є розробками для боротьби з онкологічними захворюваннями.

Нанофармацевтичні препарати (nanopharmaceuticals) – відносно новий клас лікарських засобів, що містять наноматеріали. Наномедицина є одним з провідних напрямків досліджень. Дослідницькі групи, що працюють у даній сфері, зосереджені на таких напрямках як індивідуалізована терапія, системи доставки ліків на основі наночастинок, таргетна терапія.

Одним з найперспективніших напрямків застосування наномедицини є онкологія.

За даними звіту «Nanopharmaceuticals — Thematic Research» компанії GlobalData, 45% кандидатів у препарати для лікування онкологічних захворювань є кон’югатами моноклональних антитіл (які доставляють токсичні речовини безпосередньо в клітини-мішені шляхом специфічного зв’язування). Очікується, що лідерами за обсягами продажів у 2025 р. серед нанофармацевтичних препаратів будуть саме кон’югати моноклональних антитіл, зокрема Enhertu (3,6 млрд дол. США), Adcetris (2,1 млрд дол.) та Kadcyla (1,9 млрд дол.).

Серед інших видів нанопрепаратів, що розробляються для таргетної терапії онкопатології – розумні наноносії, які вивільняють діючу речовину у пухлині за допомогою внутрішнього або зовнішнього тригеру, як то зміна pH, електричного або магнітного поля, тепло або ультразвук.

Кетрін Уітні (Kathryn Whitney), директор тематичного дослідження GlobalData, коментує: «Нецільова терапія онкопатології може мати значні побічні наслідки через вплив і на здорові тканини. Розробка методів таргетної терапії є основою для покращення результативності та ефективності лікування пацієнтів з онкопатологією. Очікується, що наномедицина відіграватиме ключову роль у цій галузі в майбутньому, особливо враховуючи те, що рівень захворюваності на онкологічну патологію протягом наступних 10 років стрімко зростатиме».

За матеріалами www.globaldata.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті