Між областями рух громадського транспорту поки не відновиться — Володимир Зеленський

20 Травня 2020 2:15 Поділитися

20 травня під час пресконференції Володимир Зеленський, Президент України, повідомив, що позитивна динаміка захворюваності на COVID-19 в Україні дозволяє послаблювати обмежувальні карантинні заходи вже сьогодні. Зокрема, це стосується руху громадського транспорту та роботи дитячих садків.

«Ми розраховували, що це буде на іншому етапі — трішки пізніше. Але ми розуміємо, що сьогодні є непогана статистика завдяки нашим лікарям, і це дозволяє деякі етапи переносити та наближати до сьогодення», — зазначив В. Зеленський.

Також він зауважив, що Уряд 20 травня під час засідання розглядатиме можливість відновлення руху міського та приміського громадського транспорту з 22 травня.

«Між областями поки що транспорт ми не можемо забезпечити, тому що в нас тільки 6 областей готові до цього. Тільки у 6 областях ми бачимо нормальну статистику, де йде зменшення кількості захворілих», — уточнив Глава держави.

Водночас, за його словами, дитячі садки вже сьогодні отримають вказівки від Міністерства охорони здоров’я України щодо умов роботи під час карантину, починаючи з 25 травня.

Крім того, В. Зеленський розповів, що станом на 18 травня у 15 областях усі медичні працівники, які борються з COVID-19, отримали 300% надбавки до заробітної плати за березень. А до кінця тижня це відбудеться в усіх регіонах. Також ці медпрацівники отримають надбавки в такому ж розмірі й за квітень.

За матеріалами www.president.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті