Велика Британія визнає втрату нюху або смаку симптомом COVID-19

21 Травня 2020 10:20 Поділитися

18 травня 2020 р. міністерство охорони здоров’я і соціального забезпечення Великої Британії (UK Department of Health and Social Care) оголосило, що втрату нюху або смаку буде додано до британського списку симптомів COVID-19, за появою яких люди повинні стежити, і в разі їх виявлення — самоізолюватися. До початкового переліку входили такі симптоми, як висока температура тіла, постійний кашель, задишка.

Оголошення було зроблено після того, як Центри з контролю і профілактики захворювань США (US Center for Disease Control and Prevention — CDC) і Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) додали аносмію до свого списку симптомів COVID-19.

Проявом аносмії є втрата або зміна нюху людини. У заяві міністерства охорони здоров’я Великої Британії пояснюється, що «втрата або зміна нюху також може вплинути на відчуття смаку, оскільки вони тісно пов’язані».

На внесення змін також вплинули заяви Тіма Спектора (Tim Spector), професора генетичної епідеміології в Королівському коледжі Лондона (King’s College London), що очолює роботу над британським додатком з відстеження симптомів коронавірусу, який розкритикував нездатність уряду Великої Британії розширити список симптомів COVID-19.

«Немає сенсу говорити людям бути напоготові, якщо вони не знають симптомів», — наголосив Т. Спектор.

За офіційними даними, у Великій Британії відбувся найбільш смертоносний спалах COVID-19 в Європі — понад 34 тис. підтверджених випадків смерті.

Згідно з оцінками Т. Спектора, близько 50–70 тис. випадків зараження COVID-19 у Великій Британії залишилися невиявленим через відсутність повного списку симптомів цього захворювання.

У порівнянні з відносно вузьким переліком ознак COVID-19 у Великій Британії CDC виділяють 7 симптомів захворювання, а ВООЗ перераховує більше 10 проявів хвороби, які вона класифікує як найбільш поширені, менш поширені та серйозні.

За матеріалами www.ft.com; edition.cnn.com; www.bbc.com,
фото: uk.reuters.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті