Володимир Зеленський пообіцяв проводити перевірки, допоки всі лікарі не отримають надбавки

21 Травня 2020 4:03 Поділитися

Президенту Украї­ни Володимиру Зеленському під час традиційної наради з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 повідомили, що до кінця тижня всі лікарні, які боролися з коронавірусом, укладуть угоди з Націо­нальною службою здоров’я України щодо доплат лікарям за квітень. Про це йдеться на сайті Президента України.

Наразі укладено майже 80% угод. Уже підписано договори з усіма закладами екст­реної медичної допомоги. «З квітневими надбавками не повинно бути такої затримки, як з березневими. Радий, що відсоток укладених угод серйозно зріс. Однак перевірятиму постійно, допоки надбавки не надійдуть усім лікарям», — зазначив В. Зеленський.

Також під час наради обговорили подальше дотримання правил безпеки в умовах переходу до адаптивного карантину. Карантин показав себе як найбільш дієвий спосіб боротьби з коронавірусом. На це вказує не лише статистика поширення вірусу в інших країнах, а й рівень смертності, повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Наприклад, у Швеції показник смертності становить 6,25%, у Великій Британії — 5,7%, тоді як в Україні він коливається в ме­жах 2,7–2,9%.

«Ці цифри вкотре доводять, що Украї­ну врятували вчасно запроваджені карантинні заходи та великий відсоток людей, які їх дотримувалися. Треба, щоб ці показники не справили оманливе враження, щоб люди не думали, що тепер до небезпеки коронавірусу можна ставитися недбало», — наголосив В. Зеленський.

За матеріалами president.gov.ua,
фото із сайту Президента України
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті