Експериментальна терапія при COVID-19 стовбуровими клітинами: розпочато нове дослідження

01 Червня 2020 10:47 Поділитися

Вчені оголосили, що в США почалося дослідження експериментальної терапії при COVID-19 стовбуровими клітинами. Цей метод було розроблено для лікування госпіталізованих пацієнтів з COVID-19, у яких спостерігається гострий респіраторний дистрес-синдром від середнього до тяжкого ступеня та які знаходяться на апараті штучної вентиляції легенів (ШВЛ). Очікується, що в рандомізованому плацебо-контрольованому дослідженні візьмуть участь близько 300 осіб.

Дослідження, у якому пацієнти будуть отримувати препарат Remestemcel-L або плацебо на додаток до рекомендованого стандарту медичної допомоги, буде проводиться вченими Медичної школи Університету Меріленда (University of Maryland School of Medicine — UMSOM) з Медичного центру Університету Меріленда (University of Maryland Medical Center), США.

Лікарський засіб було розроблено компанією Mesoblast Limited, яка також фінансує дослідження, щоб визначити, чи знижує препарат ризик смерті протягом 30 днів після початку лікування і чи скорочує він кількість днів використання ШВЛ.

«Терапія стовбуровими клітинами є потенційно новим інструментом у нашому арсеналі засобів боротьби з COVID-19. Існує термінова необхідність у пошуку нових життєво важливих методів лікування для тяжко хворих пацієнтів з COVID-19 з гострим респіраторним дистрес-синдромом і потребують ШВЛ. Ми з нетерпінням чекаємо, чи зможе Remestemcel-L знизити смертність у цих пацієнтів», — зазначив доктор Санджай Каушал (Sunjay Kaushal), професор хірургії в UMSOM і керівник Програми з вивчення вроджених вад серця Університету Меріленда.

Згаданий препарат — це експериментальна терапія стовбуровими клітинами, розроблена для лікування різних запальних станів. Вважається, що він зменшує вироблення прозапальних цитокінів, що може мати терапевтичну користь для пацієнтів з тяжкою формою COVID-19, оскільки вважається, що гострий респіраторний дистрес-синдром є результатом цитокінових бур — перебільшеної імунної відповіді, яка створює потенційно фатальні рівні запалення.

За матеріалами www.europeanpharmaceuticalreview.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті