Незаконний продаж рецептів на наркотичні засоби: у Києві судитимуть головного лікаря приватного медичного закладу

02 Червня 2020 3:08 Поділитися

Київською місцевою прокуратурою № 3 направлено до суду обвинувальний акт відносно головного лікаря одного з приватних медичних закладів, який за грошові кошти здійснював незаконну видачу рецептів на право придбання наркотичних засобів — метадону та бупренорфіну. Про це йдеться на сторінці прокуратури міста Київ у Facebook.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, перебуваючи на посаді головного лікаря, за грошові кошти видавав рецепти на право придбання наркотичних засобів всупереч правилам виписування рецептів на лікарські засоби і медичні вироби за відсутності медичних показань та підстав.

Сума винагороди за видачу одного рецепта становила 350–450 грн. Наразі обвинувальний акт за підозрою головного лікаря у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частинами 1, 2 статті 319 Кримінального кодексу України (незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів), направлено до суду м. Київ для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За матеріалами facebook.com/kyiv.gp.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті