Кількість хворих на COVID-19 знову збільшується

03 Червня 2020 11:37 Поділитися

3 червня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, повідомив, що за минулу добу захворіло 483 особи, з них 44 дитини та 103 медичних працівники, було госпіталізовано 152 особи, зафіксовано 8 летальних випадків, одужало 362 людини. За попередню добу здійснено 16 085 тестів, з яких 9870 досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 6205 досліджень методом  імуноферметного аналізу (ІФА). За даними Центру громадського здоров’я України, з початку року досліджено 381 552 зразки біологічних матеріалів методом ПЛР та 21 931 — ІФА.

У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано в Рівненській (50), Львівській областях (96) та м. Київ (62).

За весь час пандемії в Україні захворіло 24 823 особи, з них 1791 дитина та 4785 медичних працівників. Загалом одужало 10 440 осіб, а летальних випадків — 735.

Стосовно співбесід з добору на посаду голови Національної служби здоров’я України М. Степанов зазначив, що відеозапис цих співбесід МОЗ оприлюднить для загального ознайомлення. Також він додав, що в рамках цього добору кандидат призначається на посаду лише на період карантину, після завершення якого, протягом 2 міс, проводитиметься повноцінний конкурс на цю посаду згідно із законодавством.

Окрім цього, міністр охорони здоров’я повідомив, що вчора вдалося провести співбесіди не з усіма кандидатами через спробу зриву їх одним з народних депутатів, тому з рештою претендентів, з якими вчора М. Степанов не встиг поспілкуватися, співбесіди пройдуть 3–4 червня. Після цього на розгляд Уряду буде внесено відповідну кандидатуру.

На запитання щодо забезпечення лікарів засобами індивідуального захисту (ЗІЗ) міністр охорони здоров’я зазначив, що з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками, виділено близько 2,4 млрд грн на їх закупівлі. Процедуру здійснюватиме ДП «Медичні закупівлі України» і в разі економії коштів їх буде витрачено на додаткові закупівлі ЗІЗ.

На запитання щодо реконструкції та переоснащення молекулярно-генетичної лабораторії М. Степанов, відповів, що наразі закінчується розробка проєкту реконструкції, після чого проводитимуться всі необхідні експертизи цього проєкту і розпочнеться реконструкція. За попередніми розрахунками, реконструкція має завершитися в січні–лютому 2021 р.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті