Провідники в світ вільних рухів

Рух — це життя. Жодна людина не буде заперечувати цю стародавню мудрість. У повсякденному житті ми перебуваємо у постійному русі та ніколи не замислюємося, що значною мірою цей рух забезпечується однією із структурних частин опорно-рухового апарату — суглобами, для нормального функціонування яких велике значення має стан хрящової тканини. На жаль, такі розповсюджені захворювання сьогодення, як остеоартроз та цукровий діабет, викликають ураження хрящів та порушення функції суглобів, що призводить до виникнення болю та значного погіршення якості життя.

hondrovit.jpg (20916 bytes)

Хрящ — різновид сполучної тканини, що складається з хрящових клітин, води, волокон та специфічних сполучень вуглеводів та амінокислот — протеогліканів. Він не має судин, і його живлення здійснюється за рахунок дифузії поживних речовин із навколишніх тканин і внутрішньосуглобової рідини. Тому можливості у відновленні хряща дуже обмежені. Відповідно зростає ймовірність його досить легкого пошкодження під впливом ряду негативних зовнішніх факторів.

Для покращання функціонального стану суглобів на сучасному етапі досить ефективно застосовують хондропротектори — препарати, які постачають необхідні компоненти, що входять до складу суглобових поверхонь. Одним із представників цього класу продуктів є комбінований хондропротектор ХОНДРОВІТ від ТМ «Аптека природи».

У ХОНДРОВІТІ у збалансованій, доступній для засвоєння організмом людини формі підібрано оптимальні концентрації чотирьох основних компонентів — глюкозаміну сульфату, хондроїтину сульфату (з хряща акули), кореня живокосту лікарського та кальцію, необхідних для забезпечення відновлення та функціонування хрящової тканини.

Глюкозамін та хондроїтин розглядаються як своєрідний будівельний матеріал для синтезу хрящовими клітинами протеогліканів, що входять до складу суглобового хряща. За їх допомогою забезпечується його структурна цілісність, формуються мікроструктури, що додають хрящу міцності, дозволяють протистояти тиску. При достатньому надходженні в організм глюкозаміну і хондроїтину хрящ зберігає свою пружність та еластичність, здатність утримувати воду. А от недостатність протеогліканів є основною причиною розвитку остеоартрозу. Хондроїтин також може пригнічувати дію специфічних ферментів, що руйнують сполучну тканину, яка входить до складу хряща.

Ефективність живокосту обумовлена специфічною речовиною — алантоїном (а його в живокості більше, ніж у інших рослинах), що стимулює поділ клітин та їх розвиток. Під впливом алантоїну уражені тканини швидше відновлюються.

Загальновідомо, що в результаті дефіциту кальцію в організмі розвивається розрідження структури кісткової тканини — остеопороз. Кальцій, отриманий з яєчної шкаралупи, — одна з найбільш відомих форм цього мінералу, що легко засвоюється організмом.

Дієтична добавка ХОНДРОВІТ від ТМ «Аптека природи» містить тільки натуральні інгредієнти, що забезпечує їх ефективне всмоктування у травному каналі без змін хімічної структури.

Компоненти, що входять до складу препарату, мають властивості, які у комплексі:

— позитивно впливають на  хрящову тканину;

— покращують функціональний стан суглобів.

Якість комплексу ХОНДРОВІТ підтверджена результатами клінічних досліджень, проведених на кафедрі госпітальної терапії Одеського державного медичного університету в 2007 р., під час яких було виявлено, що ХОНДРОВІТ корисно приймати в комплексному лікуванні остеоартрозу. При його вживанні разом з нестероїдними протизапальними препаратами швидше зменшується вираженість болю, зберігається та покращується функція суглобів, підсилюється протизапальний ефект, що у ряді випадків дозволяє знизити дозу нестероїдних протизапальних препаратів; також відмічається добра переносимість.

Свідоцтво про державну реєстрацію спеціальних харчових продуктів МОЗ України № 1108 від 11.07.2006 р.

sustavit.jpg (39114 bytes)

Ще однією серйозною проблемою XXI ст. став цукровий діабет та пов’язані з ним ускладнення, зокрема ураження суглобів — так звані діабетичні остеоартропатії.

Для того щоб допомогти таким хворим, покращити якість їх життя, ТМ «Аптека природи» розробила та зареєструвала в Україні біологічно активну добавку СУСТАВІТ, яка являє собою комбінацію 6 лікарських рослин.

Коріння лопуха та кульбаби завдяки високому вмісту інуліну, дубильних речовин, мікроелементів та мінеральних солей, сприяють покращанню обміну речовин; цьому сприяють також гілки та листя брусниці та квітки бузини, які містять рутин, органічні кислоти (валеріанову, яблучну), аскорбінову кислоту та мікроелементи. Капілярозміцнювальна дія листя брусниці є важливою при ураженні суглобів. Антибактеріальну дію має трава фіалки, основними компонентами якої є сапоніни, рутин, каротиноїди, вітамін С та цинк. Окремий ефект кожного компонента у поєднанні дає сумарно нову якість.

Дію цього корисного продукту при застосуванні його в комплексному лікуванні діабетичних остеоартропатій було вивчено на кафедрі ендокринології Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця та в Київському міському центрі ендокринології та обміну речовин.

Результати досліджень свідчать, що:

  • вживання дієтичної добавки СУСТАВІТ у хворих на цукровий діабет з остеоартропатією сприяє покращанню самопочуття, компенсації цукрового діабету;

  • СУСТАВІТ позитивно впливає на  обмін речовин, сприяє стабілізації ліпідограми крові, покращанню функцію печінки та нирок;

  • СУСТАВІТ позитивно впливає на  перебіг діабетичної остеоартропатії, сприяє підвищенню функціональної активності суглобів;

  • СУСТАВІТ можна рекомендувати при патології опорно-рухового апарату будь-якого генезу як допоміжний засіб;

  • СУСТАВІТ добре переноситься при вживанні в дозі 0,35 г (одна капсула) 3 рази на добу під час їди протягом 1 міс, його доцільно призначати всім хворим з суглобовими порушеннями.

Свідоцтво про державну реєстрацію спеціальних харчових продуктів МОЗ України № 20 від 26.07.2005 р. o

ПРОВІДНИКИ В СВІТ ВІЛЬНИХ РУХІВ

Виробник — ПП «Компанія «Дана, Я»: тел./факс: (044) 251-18-70,
e-mail: [email protected], www.dana-ya.com.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

«Доктор Биокон» в 2013 г.: актуально на аптечной полке

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті