Майже 1000 нових хворих на COVID-19 за добу — брифінг МОЗ

25 Червня 2020 10:56 Поділитися

25 червня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 994 нових випадки інфікування, з них 64 дитини та 103 медичних працівники, було госпіталізовано 206 осіб, зафіксовано 16 летальних випадків, одужали 349 осіб.

За добу здійснено 23 905 досліджень, з яких 13 015 — методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР) та 10 890 — методом імуноферментного аналізу (ІФА). За даними Центру громадського здоров’я України, з початку року проведено 606 766 досліджень методом ПЛР та 163 941 дослідження — методом ІФА.

У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано у Львівській (204), Одеській (95), Закарпатській (85) областях та Києві (85).

За увесь час пандемії в Україні захворіли 40 008 осіб, з них 2936 дітей та 6346 медичних працівників. Загалом одужали 17 758 осіб, а летальних випадків — 1067.

Окрім цього, М. Степанов повідомив, що 24 червня відбулося засідання робочої групи щодо оновлення стандартів надання медичної допомоги при COVID-19. У тому числі було розглянуто питання стосовно його розширення додатковими лікарськими засобами, зокрема дексаметазоном.

Також під час брифінгу виступив Ярослав Кучер, заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, який повідомив, що МОЗ разом з Національною службою охорони здоров’я України, ДП «Електронне здоров’я» та Міністерством цифрової трансформації продовжує розвивати систему електронного здоров’я eHealth. Завдяки цій системі вже можна підписувати декларації з лікарями, вносити дані до електронної медичної картки, виписати рецепт за програмою «Доступні ліки», отримати направлення до вузькоспеціалізованого лікаря. У майбутньому в МОЗ планують інтегрувати систему eHealth в урядовий мобільний додаток «ДІЯ», щоб підписувати декларації з лікарем без необхідності відвідування закладу охорони здоров’я.

За його словами, eHealth щогодинно отримує близько 30 млн запитів, що призводить до уповільненої роботи системи. Тому Міністерство працює над вирішенням цього питання.

Він додав, що на сьогодні ще не всі лікарні підключені до системи eHealth, в основному через технічні проблеми. Однак він запевнив, що система працює таким чином, що її можна використати навіть на смартфоні, для цього лише потрібен інтернет.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті