889 нових випадків COVID-19 та штрафи за недотримання маскового режиму — підсумки брифінгу

02 Липня 2020 11:23 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції, який відбувся 2 липня, повідомив, що за минулу добу лабораторно підтверджено 889 нових випадків COVID-19 та загалом за попередню добу було здійснено 23 168 тестів, з яких 11 109 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 12 059 — методом імуноферментного аналізу (ІФА).

У розрізі регіонів найбільшу кількість випадків коронавірусної хвороби зареєстровано у Львівській обл. — 152, м. Київ — 104 та в Рівненській обл. — 93.

Повідомив міністр і про те, що на засіданні Уряду 1 липня схвалено законопроєкт щодо внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення, який буде передано до Верховної ради. Проєктом передбачається накладення штрафів за недотримання маскового режиму як для фізичних, так і для юридичних осіб. Сума штрафів, передбачених проєктом, коливається від 170 до 255 грн — для фізичних осіб і від 3400 до 5100 грн — для юридичних.

Продовжив брифінг заступника міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

В. Ляшко зазначив, що на початку епідемії COVID-19, станом на квітень 2020 р.,  кількість лабораторій, які проводили дослідження в Україні, становила 28. На сьогодні такі дослідження проводять 73 лабораторії. Заступник міністра охорони здоров’я підкреслив, що загалом з моменту надання дозволу на проведення тестування методом ІФА здійснено понад 228 тис досліджень.

Також, враховуючи ускладнення епідемічної ситуації з COVID-19, готуються лікарні другої хвилі, які поступово включаються в процес надання медичної допомоги хворим з коронавірусною інфекцією. Наразі в таких закладах підготовлено 10 449 ліжок, з них 946 — у відділені інтенсивної терапії.

Окрім того,  В. Ляшко повідомив про те, що продовжуються закупівлі та поставки засобів індивідуального захисту, обладнання, медичних виробів і лікарських засобів за кошти державного бюджету, їх буде направлено до лікарень першої та другої хвиль.

Заступник міністра охорони здоров’я також поінформував про те, що в рамках стратегічного підходу до зменшення поширення COVID-19 як внутрішньолікарняної інфекції в експертному полі перебуває проєкт концепції загальнодержавної програми протидії інфекційним хворобам, пов’язаним з наданням медичної допомоги. Основна мета цієї загальнодержавної програми полягає в інвестуванні в заклади охорони здоров’я, зокрема в інфекційні відділення, задля побудови комплексної системи інфекційного контролю.

Підсумовуючи, В. Ляшко наголосив, що боротьба з коронавірусною хворобою — це комплексна робота, яку повинні виконувати Уряд, органи місцевого самоврядування, бізнес та люди.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті