Навчальний рік на всій території України розпочнеться вчасно — Денис Шмигаль

31 Липня 2020 12:31 Поділитися

Під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 30 липня відбулася всеукраїнська селекторна нарада з керівниками областей. Про це йдеться на урядовому сайті.

Серед питань, які обговорювалися, — організація навчального року 2020/2021 в умовах адаптивного карантину, забезпечення закладів освіти підручниками та використання коштів субвенцій із державного бюджету місцевим бюджетом.

«Навчальний рік по всій території України розпочнеться вчасно з 1 вересня відповідно до особливостей епідеміологічної ситуації в конкретному регіоні або окремій адміністративно-територіальній одиниці», — наголосив Д. Шмигаль.

Також Прем’єр-міністр нагадав, що з 1 серпня починають діяти нові правила адаптивного карантину, за якими всі регіони України поділятимуться на 4 зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону. Він уточнив, що залежно від епідемічної ситуації, на окремих територіях, у районах, містах «червоної» зони будуть ухвалюватися окремі рішення.

Заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що в постанові від 22.07.2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» прописано чіткі норми щодо організації роботи закладів освіти.

«Вони спрямовані насамперед на унеможливлення спілкування дітей різних вікових груп. Ми просимо організувати початок уроків у різний час, щоб діти не відвідували навчальних закладів одночасно з дорослими і сторонніми людьми, які не є учасниками освітнього процесу», — заявив В. Ляшко.

Окрім того, відповідно до постанови головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 р. № 42 затверджуються Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину у зв’язку з поширенням COVID-19 (далі — Рекомендації).

Зокрема, Рекомендаціями передбачається, що керівнику закладу освіти необхідно розробити маршрут руху здобувачів освіти та скласти графік, за яким відбуватиметься їх допуск до закладу. Графік допуску слід сформувати таким чином, щоб запобігати утворенню скупчення учасників освітнього процесу.

Допуск до закладу освіти батьків або осіб, що супроводжують, забороняється, винятки стосуються лише тих, хто супроводжує людей з інвалідністю. Також до робочого процесу не допускатимуться працівники закладу з температурою тіла понад 37,2 °C.

Працівники закладу забезпечуватимуться засобами індивідуального захисту з розрахунку 1 захисна маска на 3 год роботи. У той же час такі засоби мають бути в наявності з розрахунку на 5 робочих днів.

Також вхід до приміщень закладу дозволятиметься за наявності захисної маски або респіратора, при цьому засоби індивідуального захисту можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Водночас під час пересування приміщеннями закладу освіти використання захисних масок є обов’язковим.

Пересування здобувачів освіти між навчальними кабінетами, аудиторіями має бути мінімізовано, зокрема шляхом проведення занять упродовж дня для одного і того ж класу (групи) в одній і тій самій аудиторії (кабінеті), із застосуванням модульного підходу до організації вивчення дисциплін тощо.

За підсумками засідання Прем’єр-міністр доручив головам обласних державних адміністрацій забезпечити організований початок 2020/2021 навчального року з урахуванням особливостей епідеміологічної ситуації в закладах освіти та створення безпечних умов для організації освітнього процесу.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
та за матеріалами kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті