На Херсонщині СБУ викрила закупівлю неякісних тестів для діагностики COVID-19 на суму понад 2 млн грн

31 Липня 2020 4:00 Поділитися

Служба безпеки України (СБУ) задокументувала протиправну діяльність посадовців Державної установи «Херсонський обласний лабораторний центр МОЗ України», причетних до придбання неякісних медичних виробів для діагностики COVID-19. Про це йдеться на сайті СБУ.

За попередньою версією, державна установа уклала договір з однією з комерційних структур на постачання 35 тис. одиниць тест-систем. Встановлено, що придбанні засоби не рекомендовані до використання у медичних закладах на підставі досліджень вірусологічної референт-лабораторії Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Протиправна діяльність посадовців могла призвести до некоректних результатів діагностування, що загрожувало здоров’ю громадян, а також спричинила втрату понад 2 млн грн бюджетних коштів.

Через викриті співробітниками СБУ факти протиправної діяльності, для громадян, яких діагностували неякісними медичними виробами, проведено повторне дослідження стану їх здоров’я з використанням тестів, затверджених Центром громадського здоров’я МОЗ України.

За матеріалами СБУ Херсонською місцевою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.

За матеріалами ssu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті