Скасування обов’язкового застосування РРО під час реалізації ліків: зареєстровано відповідний законопроєкт

31 Липня 2020 2:50 Поділитися

28 липня в Парламенті за № 3853-2 зареєстровано проєкт закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо визначення обсягів доходів для застосування спрощеної системи оподаткування, відновлення права платників єдиного податку не застосовувати реєстратори розрахункових операцій та скасування корупційного механізму кеш-бек». Ініціаторами законопроєкту виступила група народних депутатів на чолі з Юлією Тимошенко.

Проєктом документа пропонується скасувати законодавчу вимогу щодо обов’язкового використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) суб’єктами господарювання, які здійснюють реалізацію лікарських засобів і медичних виробів, та є платниками єдиного податку. Для такої категорії платників податку пропонується повернути норму, яка існувала раніше, відповідно до якої обов’язок застосування РРО в таких суб’єктів господарювання наставав лише в разі перевищення певного обсягу доходу в календарному році.

Також з метою актуалізації обсягу такого граничного доходу відповідно до поточного стану економіки проєктом документа пропонується прив’язати його до розміру мінімальної заробітної плати (МЗП), встановленої на 1 січня податкового (звітного) року.

Так, пропонується, щоб для першої групи платників єдиного податку максимальний обсяг доходу протягом року не перевищував 245 розмірів МЗП, для другої групи — 1230 розмірів МЗП; для третьої групи — 4025 розмірів МЗП.

Окрім цього, законопроєктом пропонується виключити із Закону України від 20.09.2019 р. № 129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» механізм компенсації споживачу коштів, сплачених за придбаний товар, якщо йому було надано розрахунковий документ, який не зареєстрований у Державній податковій службі України, за рахунок збільшення до 200% проведеної операції розміру штрафу (механізм «кеш-бек»). Наразі даний механізм має запрацювати в 2021 р.

У разі прийняття документа він набуде чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті