На початку 2021 р. МОЗ планує ввести в експлуатацію лабораторію молекулярно-генетичної діагностики та експериментальної онкології

11 Серпня 2020 11:01 Поділитися

11 серпня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 1158 нових випадків інфікування, з них 66 дітей та 75 медичних працівників, госпіталізовано 266 осіб, зафіксовано 29 летальних випадків, одужали 975 осіб.

За добу здійснено 32 412 досліджень, з яких 16 127 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 16 275 — методом імуноферментного аналізу (ІФА).

У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано у Львівській (161), Одеській (134), Харківській (129), Івано-Франківській (114) областях.

За увесь час пандемії в Україні захворіли 83 116 осіб, з них 5779 дітей та 9335 медичних працівників. Загалом одужали 44 935 осіб, летальних випадків — 1951.

М. Степанов звернув увагу, що наразі на стаціонарному лікуванні перебувають 5549 осіб, станом на 11 липня таких осіб налічувалося 3912 . Таким чином, збільшується кількість осіб, яким потрібна госпіталізація. У зв’язку з цим лікарні «другої хвилі» готуються до прийому хворих. Загальна кількість ліжко-місць у цих лікарнях становить 10 тис. Однак міністр наголосив, що динаміка госпіталізацій викликає занепокоєння в Міністерстві, оскільки кількість ліжко-місць в Україні все одно обмежена.

Тому він вкотре закликав громадян дотримуватися протиепідемічних правил, які рекомендовані МОЗ, щодо соціальної дистанції, маскового режиму та користування дезінфекційними засобами.

Окрім цього, міністр повідомив про програму з реконструкції лабораторії молекулярно-генетичної діагностики та експериментальної онкології Національного інституту раку. На програму виділено близько 106 млн грн. Наразі вона проходить державно-будівельну експертизу, яку планується завершити до кінця серпня, що дасть змогу вже у вересні провести необхідні тендерні процедури і почати будівельно-монтажні роботи, щоб уже в січні–лютому ввести в експлуатацію дану лабораторію.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті