На початку 2021 р. в Інституті раку побудують лабораторію молекулярно-генетичної діагностики та експериментальної онкології — Максим Степанов

14 Серпня 2020 4:48 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) розпочало роботу над проєктом лабораторії молекулярно-генетичної діагностики та експериментальної онкології в Націо­нальному інституті раку. Будівництво лабораторії завершиться на початку 2021 р. і дозволить покращити процес лікування онкохворих. Про це повідомляється на сайті МОЗ України.

«Це той проєкт, до якого 4 роки не доходили руки. Ми змінили ситуацію, відразу створили проєкт приміщень, який зараз проходить будівельну експертизу. У нас чіткий графік реалізації, і ми плануємо завершити будівництво лабораторії у січні–лютому 2021 р.», — зазначив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

За словами очільника відомства, вартість проєкту — 106 млн грн, 61% з яких піде на медичне обладнання.

«Це важливо, тому що українці повин­ні мати доступ до найсучасніших медичних технологій. І це стосується також обладнання. Збудувавши цю лабораторію, ми значно покращимо процес лікування онкогематологічних хворих. У першу чергу йдеться про пересадку кісткового мозку», — резюмував міністр.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті