Розвиток eHealth: в НСЗУ повідомили, які нові сервіси планується запровадити

18 Серпня 2020 4:52 Поділитися

18 серпня відбувся брифінг в.о. голови Національної служби здоров’я України Оксани Мовчан на тему «Розвиток електронної системи охорони здоров’я». Вона повідомила, що в планах розвитку електронної системи охорони здоров’я (далі — ЕСОЗ) запустити такі електронні сервіси:

1) сервіс еМалятко. Завдяки цьому для батьків новонародженої дитини набагато спроститься процес отримання свідоцтва про народження, а в ЕСОЗ дані про новонародженого з’являться автоматично відразу після державної реєстрації. Також завдяки сервісу еМалятко можна пришвидшити обмін інформацією між державними установами, вилучити з обігу зайві паперові документи, які наразі громадяни мають надавати одночасно різним державним закладам;

2) електронний кабінет пацієнта. Цей сервіс дозволить пацієнту подати декларацію онлайн, побачити власну електронну медичну картку, де зберігатимуться його електронні рецепти та направлення;

3) електронний лікарняний. Даний сервіс дозволить зробити отримання електронного лікарняного автоматичним електронним процесом, завдяки цьому даний процес стане зручним як для пацієнта з лікарем, так і для роботодавця.

Також О. Мовчан звернула увагу, що ЕСОЗ — одна з найбільш завантажених електронних систем в Україні, оскільки не всі лікарні в Україні мають електронні системи кадрового, бухгалтерського обліку, але в кожному закладі є ЕСОЗ. Це одна з найпотужніших систем, яка продовжує розвиватися, це система критичної інфраструктури. Тому без належного її функціонування під загрозу ставляться життя та здоров’я пацієнтів, і підтримка ЕСОЗ — прямий обов’язок держави.

На запитання, чи потрібно створювати електронне направлення до кардіолога для пацієнта з хронічними захворюваннями серцево-судинної системи, О. Мовчан відповіла, що якщо такий пацієнт вже обліковується у свого лікуючого лікаря, то йому таке направлення не потрібне. Однак у будь-якому разі медичні записи про візити до лікарів обов’язково мають бути внесені в ЕСОЗ, щоб НСЗУ могла оплатити відповідні послуги.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті