Податкова міліція Харківської обл. виявила незаконне виробництво тест-систем на COVID-19

28 Серпня 2020 3:43 Поділитися

Державна фіскальна служба України повідомляє, що працівниками податкової міліції у Харківській обл. виявлено факт незаконного виробництва наборів для відбору та транспортування біологічного матеріалу для тестування на наявність коронавірусу COVID-19. Група харків’ян з метою особистої наживи налагодила підпільне виробництво цих наборів, які в подальшому через підставних фізичних осіб – підприємців поставлялися до медичних закладів.

Вказана група осіб з метою приховування злочинної діяльності та введення покупців в оману в супровідних документах на продукцію зазначала інші (легальні) місця її виготовлення.

Відповідно до попереднього висновку Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками виробництво наборів налагоджено з грубим порушенням правил та норм їх виготовлення.

Під час обшуку за місцем незаконного виготовлення та зберігання продукції виявлено та вилучено 200 тис. одиниць готових наборів для тестування а також сировину для виробництва близько 400 тис. засобів для тестування на суму близько 12 млн грн.

Слідство триває. Вживаються заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до організації незаконного бізнесу.

За матеріалами sfs.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті