Профілактика грибкових інфекцій: коли нігті не тільки красиві, а й здорові

Погодьтеся, що манікюр та педикюр в образі сучасної жінки — далеко не остання деталь. Красиві та доглянуті нігті вже стали звичайними та необхідними акцентами зовнішності жінок, дівчат і навіть зовсім юних модниць. Часто жінки довіряють догляд за своїми нігтями професіоналам — майстрам з манікюру та педикюру. Проте в гонитві за красою не варто забувати про важливі нюанси безпеки. Зокрема, варто враховувати, що в салонах нігтьового сервісу, на жаль, неможливо звести до нуля ризик зараження грибковими інфекціями. Однак представницям прекрасної статі не варто лякатися та відмовляти собі в такому задоволенні, як красивий та сучасний манікюр. Адже рішення існує! Достатньо приділити декілька хвилин своєму здоров’ю після відвідування «ризикованих місць» і обробити нігті спеціальним профілактичним засобом (Лыкова С., 2016). При перших симптомах грибкового захворювання актуальним буде препарат ЕКЗІК від фармацевтичної компанії «Vishpha».

До складу препарату ЕКЗІК входить протигрибковий засіб нафтифіну гідрохлорид, який інгібує дію ергостеролу — речовини, що синтезується лише грибами. Пригнічення синтезу цього компоненту врешті-решт призводить до пригнічення розмноження грибів та їх знищення.

Нафтифін у складі препарату ЕКЗІК активний щодо збудників багатьох грибкових інфекцій: дерматофітів, дріжджових (Candida), пліснявих (Aspergillus) та інших грибів (наприклад Sporothrix schenckii). Щодо дерматофітів й аспергіл нафтифін in vitro чинить фунгіцидну дію, щодо дріжджових грибів — проявляє фунгіцидну або фунгістатичну активність залежно від штаму мікроорганізму.

Крім цього, ЕКЗІК проявляє антибактеріальний ефект щодо грампозитивних і грамнегативних мікроорганізмів, які можуть спричиняти вторинні бактеріальні інфекції поряд з грибковими ураженнями. Разом із цим препарат має потужні протизапальні властивості.

Важливо зазначити, що пацієнти мають можливість обрати найбільш зручну для них форму випуску препарату ЕКЗІК — крем або розчин. Розчин зручно наносити перед тим, як виходити на вулицю, а після вечірнього душу — крем.

Завдяки особливостям структури нафтифіну гідрохлорид — активного компонента препарату — ЕКЗІК довше утримується в місці нанесення. Це дозволяє застосовувати даний засіб рідше, ніж ряд інших антимікотиків для зовнішнього застосування (Матушевская Е.В., 2014).

Тож, безрецептурний лікарський засіб ЕКЗІК може бути доречною складовою домашньої аптечки для жінок, які відвідують манікюрні салони та піклуються про збереження здоров’я нігтів.

ЕКЗІК — здорові нігті, доглянуті стопи!

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Інформація для професійної діяльності медичних і фармацевтичних працівників

Екзік. Лікарська форма. Крем. Р.п. № UA/17250/01/01 від 22.02.2019 до 22.02.2024 р. Розчин нашкірний, № UA/17183/01/01 від 24.01.2019 до 24.01.2024 р. Склад: нафтифіну гідрохлорид. Показання. Місцеве лікування грибкових інфекцій, спричинених чутливими до нафтифіну патогенами: грибкові інфекції шкіри та шкірних складок; міжпальцеві мікози; грибкові інфекції нігтів; шкірні кандидози; висівкоподібний лишай; запальні дерматомікози, що супроводжуються свербежем або без нього. Протипоказання. Підвищена чутливість до нафтифіну або до інших компонентів засобу. Препарат не можна наносити на ранову поверхню. Не застосовувати для лікування очей. Побічні реакції. Загальні порушення: частота невідома — у поодиноких випадках можуть проявлятися місцеві реакції: сухість шкіри, почервоніння та відчуття печіння, еритема, свербіж, місцеве подразнення. З повною інформацією про препарат можна ознайомитися в інструкції для медичного застосування.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті